Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Dle Iliescu, nu mai umblati cu cioara vopsita!

with 13 comments

Este Romania mai avansata din punct de vedere tehnologic in 2008 decat inainte de Revolutie? Fostul terorist killer de protestatanti nevinovati presedinte Iliescu spune ca raspunsul este un indubitabil… Nu!

Nu numai ca au disparut numeroase unitati si activitati industriale, asa cum mentionati Dvs. Dar au disparut si centre de cercetare, fostele institute de studii si proiectari departamentale, care grupau un numar mare de specialisti. Chiar si cercetarea academica in domeniul tehnologiilor s-a diminuat. Deasemeni activitatea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice si statiunile sale de cercetari au cunoscut o restrangere, concomitent cu disparitia unor unitati de productie ( CAP si IAS-uri) si faramitarea exploatatilor.

Sincer, cred ca n-am mai ras atat de bine de cand am citit articolul asta a lui proclet. Dar ce sa-i faci, nu te poti astepta la prea multe din partea unui bolsevic care nu stie ca daca dupa „Dvs.” pui punct fiind o abreviere nu trebuie sa continui cu majuscula.

Din pacate pentru oamenii statisticilor cincinale, in lumea reala cercetarea romaneasca era de-a dreptul un dezastru umblator din care nu ne-am revenit nici acum. Daca pe vremea Revolutiei laboratoarele noastre „stiintifice” erau la nivelul unui laborator european de prin anii ’40-’50, acum abia ajungem la nivelul anilor ’80-’90 ai lor. Probabil ca pentru 2000 la inceput avem nevoie de inca vreo 10 ani, ca doara cercetarea serioasa mananca bani multi, cu care PSD-istii isi fac vile si merg in excursii in Mehico si Rio de Haniero.

In privinta specialistilor nu ma indoiesc, stiu ca au fost destui, dar degeaba esti tu special(ist) daca n-ai cu ce lucra, stiinta nu se face cu urari de bine, iar de pe la Costin Nenitescu si moartea lui in anii `70 se poate spune ca cercetarea locala n-a adus NICI o contributie semnificativa pe plan mondial. Cele doua premii Nobel care au fost luate de romani (Palade in anii `40 si Olah in ’94) sunt pe numele Statelor Unite si nu a Romaniei.

Iar despre „unitatile de productie”, ce naiba ar mai fi de spus? Daca erau competitive si produceau calitativ, ar fi rezistat pe piata serioasa. Atata tot ca mamutii ca Sidex-ul au fost tinuti pe banii nostri desi nu erau profitabili. M-a avantajat pe mine asta? Dar pe tine? Cu singuranta nu si cu siguranta nu a ajutat pe 95% din contribuabilii romani.

D-le Iliescu, eu spun sa va tatuati direct pe frunte secera si ciocanul si pe piept portretul lui Che Guevara. E mai simplu sa va transmiteti mesajul asa decat prin minciunile astea sfruntate. Dar probabil ca exista si idioti si lingai care chiar va cred, niste prostalai care n-au nevoie de dovezi decat povestile unui batran pervers.

PS: Ce naiba inseamna „faramitarea exploatatilor”? Recunoaste in sfarsit fostul comunist camuflat in democrat ca romanii au fost exploatati? Sau pur si simplu nu stie ca exploatatie la plural si articulat hotarat are doi i?

Written by machiavellian

martie 7, 2008 la 10:30 pm

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. până la urmă e adevărat că e la modă să fii anti-iliescu. 😉

    aşa că eu nu mai sunt. treaba lui ce scrie şi spune. mi se rupe.

    dar mă surprinde că îl citeşte lumea. inclusiv tu. 😯 😮

    eu am intrat pe blogul lui o singură dată. şi aia a fost cam atunci când l-a lansat.

    fanitza

    martie 7, 2008 at 11:39 pm

  2. Sunt perfect de acord cu ce ai spus tu. O singura intrebare insa: De ce il dai exemplu pe dnul Oláh György ca exemplu de chimist roman? Din cate stiu s-a nascut in Budapesta si a emigrat in SUA dupa revolutia maghiara din ’56. Nu stiu nimic sa fi fost ardelean

    NM

    martie 8, 2008 at 12:50 am

  3. NM are dreptate. am căutat şi eu. dar vorba ta, tot sua a luat nobel. 😛

    văd că te tot legi de greşelile ortografice a lui iliescu.

    uite încă una: deasemeni. nu se scrie într-un cuvânt. se scrie fie despărţit, fie cu despărţit cu cratimă. 😉

    fanitza

    martie 8, 2008 at 1:02 am

  4. fanitza, si eu am intrat pe blogul lui o singura data si am vazut ineptiile astea. Totusi, gandeste-te ca omul conducea o editura la un moment dat si a fost chiar si presedinte. Si cutoate acestea habar n-are de limba romana.

    NM, stiu ce spui, stiu ca Olah s-a nascut la Budapesta, nu stiu de ce e prezentat tot timpul ca roman, poate din cauza numelul de Olah (valah).

    http://nobelprize.org/nobel_prizes/chemistry/laureates/1994/olah-autobio.html

    Poti sa vezi ca la autobiografia sa grafia numelui este exact cum am scris-o eu.

    machiavellian

    martie 8, 2008 at 11:18 am

  5. Dar probabil ca exista si idioti si lingai care chiar va cred, niste prostalai care n-au nevoie de dovezi decat povestile unui batran pervers.

    🙂

    Mihnea Georgescu

    martie 8, 2008 at 3:34 pm

  6. Mai poate să se schimbe Iliescu la vârsta lui, după ce a minţit o viaţă?

    alexandru petria

    martie 8, 2008 at 7:44 pm

  7. Ce-i Mihnea, iti faci autodemascarea (citat din Eugen Turcanu)? 😉

    alexandru, de acord. Pentru unii este automatism, ca respiratia. 😉

    machiavellian

    martie 8, 2008 at 8:18 pm

  8. dupa toti acesti ani si dupa toti acei oameni morti pentru ca X sau Y vroia un os, singura chestie pe care pot sa o fac este ignorarea si indiferenta… nici nu stiu de ce mai scriu despre subiect, ca deja nu mai exista… n-am intrat niciodata pe blogului pentru ca nu am ce sa citesc acolo… imi este asa indiferent ca nici nu-mi mai pasa daca va plati vreodata pentru ceea ce a facut… ce ma deranjeaza nu e persoana, ci faptul ca pe unele bloguri i se mai aduc laude ca si cand nu stiu ce mari realizari a facut… da, sunt distractive, recunosc, dar deja trec in ramura anormalului… si asta ma deranjeaza ca vad minciuni aduse la loc de cinste si oameni care uita sa gandeasca…de fapt ma intristeaza ca dupa atatia ani de libertate unii mai tanjesc dupa jug…

    Daniel

    martie 9, 2008 at 3:03 am

  9. Nu, Daniel, ignorarea si indiferenta sunt cele mai proaste lucruri pe care le poti face.

    Nu poti ramane indiferent la nepedepsirea unor criminali in serie. Un bou care da cu toporul in cap la vecinu-sau ia cel putin 10 ani de inchisoare, iar animalele astea (imi cer scuze daca insult varietatile folositoare, precum canii) stau bine merci cu pensii de la stat.

    Daniel, nu uita ca ai putut sa pleci fara sa treci fraudulos granita pe la sarbi deoarece niste fraieri au murit la Revolutie, imbibati cu aburii alcoolizanti ai idealismului…

    machiavellian

    martie 9, 2008 at 2:52 pm

  10. Ştiţi că există şi Noul Partid Comunist Român?

    alexandru petria

    martie 9, 2008 at 3:09 pm

  11. Eu stiu foarte bine de ce sunt aici si cum am ajuns… problema nu e asta… problema e ca nu depinde de noi ce se intampla cu vinovatii, ci de un sistem de justitie care nu functioneaza normal… si pot sa ma enervez eu si sa fac memorii peste memorii, iti garantez ca nu o sa vezi vinovatii pedepsiti in aceasta viata… de aceea astept sa se scrie istoria adevarata a acelor zile si cand cei care vor trai in tara aia numita Romania sa stie de ce traiesc in libertate… si nu cred deloc ca au fost fraieri pentru ca ei au crezut in ceva maret… pacat ca au gresit tara… iti dai seama ce absurd poate sa fie azi sa auzi fosti comunisti debitand vrute si nevrute despre realizarile comuniste… mai are rost sa te enervezi? pt ca sincer eu m-am plictisit… daca au public, inseamna ca acel comunism nu a murit, ci pur si simplu si-a schimbat putin si cam atat… si mai sunt atatea motive de enervat ca nu are rost … sincer…

    Daniel

    martie 9, 2008 at 4:55 pm

  12. alexandru, da, stiu, cunosteam si un membru, student la Cluj. Nu stiu daca mai umbla cu ei. Ce sa-i faci, e trendy sa fii marxist.

    Daniel, proverb tungus: Cine tace nu traieste.

    machiavellian

    martie 9, 2008 at 7:27 pm

  13. F. de trendy…

    alexandru petria

    martie 9, 2008 at 9:36 pm


Lasă un comentariu