Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Se poate educatie si altfel?

with 3 comments

Reclame

Written by machiavellian

februarie 15, 2010 la 9:03 pm

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Desigur ca se poate, daca se vrea….

  cristina

  februarie 16, 2010 at 12:34 am

 2. Machiavelli, realizezi ca intoxici putin populatia, nu?
  😀

  Monopolul NATURAL e o chestie la care ar trebui sa viseze ORICE agent economic, orice individ. Culmea e ca multi ajung sa inteleaga prin asta ca trebuie sa se angajeze „la stat” – de unde si sursa nemultumirilor cand acesta impune diverse chestii/monopol – insa intre ce spui tu (sau respectiva libertariana „de stanga”) si ce zic eu (monopol natural) e o diferenta uriasa.

  Vezi o discutia aici.

  🙂

  Extra3OO

  februarie 18, 2010 at 6:09 am

 3. @Extra300

  am citit o parte(cam 30%) din discutia de acolo si personal continui sa sustin faptul ca monopolul creeaza mai mult dezavantaje, decat avantaje. desigur, nu zic ca nu serveste la ceva si monopulul(mai ales la imbogatirea celor care il detin), ca altfel nu ar fi fost utilizat. avantajele pe care un monopol le sustine, pot fi sustrase si altfel, vezi legea patentelor, de exemplu. eu, de pilda consider ca o lege a patentelor aplicata corect are urmari mult mai corecte si mai echitabile asupra economiei statului respectiv, decat, sa zicem, un monopol oricum ar fi el aplicat.

  daca tot doresti sa dai exemple de monopol si cat de meserias este acesta, da-mi te rog argumentarea la cate de utile sunt exemplele de monopol cotidiene din spatiul meu. de exemplu, cazul furnizorilor de enegergie electrica si gaz, electrica si e.on.

  pe de o parte electrica pana anul acesta nici nu era profitbila, ca nu o lasa statul sa fie, pe de alta parte e.on e pur si si simplu nesimtita, folosind monopolul ca abuz de genul romtelecom pe vremuri(deja cunoastem).

  si, cu toate acestea, statul continua sa puna bariere celor care ar vrea sa intre pe piata de distributie. analog, in productia de energie electrica au monopol niste smecheri ce au pile prin stat. desi investitia in productia de energie electrica(mai ales in cea verde-eco) este foarte bine vazuta si finantata de ue, statul le pune bariere tuturor celor care vor sa intre in hora.

  Mihai

  martie 15, 2010 at 12:27 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: