Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Blog pe care l-am descoperit cu ceva vreme in urma

with 22 comments

Se numeste Political Math si se ocupa de tot felul de statistici, dar intr-un mod fain. Filmulete facute de autor:

The Obama Stimulus: Predictions vs. Reality

The National Debt Road Trip

Anunțuri

Written by machiavellian

Iunie 18, 2009 la 10:17 am

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nu am timp să mă uit, dar cred că ştiu despre ce e vorba. îmi povestea cineva că fondurile bechtel merg acolo, acum vreo 6 luni, un an. bine no, mie îmi suna a teoria conspiraţiei, însă nu m-aş mira să fie aşa.

  cum am semnat împrumutul de la fmi, cum s-au pus în mişcare forţele gold corporation să înceapă operaţiunea de exploatare la roşia montană. bănuiesc că ai auzit. nu e ciudat?

  fanitza

  Iunie 19, 2009 at 10:41 pm

 2. fanitza, fondurile bechtel merg unde?

  evident ca fiecare imprumut vine cu strings attached. nu stiai asta?

  unemployment-ul real e mai mare de 9.4%. metodele de calcul ale guvernului sunt f. ciudate. baietii se uita la cate ajutoare de somaj se dau, dar uita sa spuna ca multi nu isi gasesc job nici dupa 1 an, cand s-a terminat demult acel ajutor de somaj.

  si depinde si de stat. aici in cali a trecut de 10%.

  WE

  Iunie 20, 2009 at 6:43 am

 3. nu am citit atent. şi nici nu m-am uitat la filmuleţ decât acum. iniţial după titlu credeam că e vorba despre o nouă autostradă uriaşa ce se tot vorbea că va lega coasta de est de cea de vest.

  acum am vizionat. este vorba despre cum le-a luat faţa obama celor dinaintea sa în privinţa cheltuielilor. totuşi, mă întreb câte au fost decizia lui?

  fanitza

  Iunie 20, 2009 at 9:53 am

 4. Bine, bine, fanitza. Asa putem spune si despre Dubya la fel: cheltuielile au fost record in perioada lui, dar sa ne intrebam cate din ele au fost decizia lui. Asa nimeni nu e responsabil de nimic.

  machiavellian

  Iunie 20, 2009 at 10:26 am

 5. păi semnătura îl face responsabil. deci, dacă a semnat e responsabil.

  fanitza

  Iunie 20, 2009 at 10:38 am

 6. just a word of caution, hai doua: 1. obama e de abia 6 luni, dubya a fost 8 ani.
  2. criza e opera fostei administratii. prin doctrina democrata guvernul „da”. prin cea republicana, guvernul e „mic” si investitorii/piata se ocupa de…bogati. rezultatul s-a vazut.
  culmea, guvernul lui dubya a strans imense datorii.

  asadar, hai sa vedem daca obama, chiar si cu acest deficit (why do the romanians care about it?) o sa scoata US din depresie.

  WE

  Iunie 22, 2009 at 7:46 am

 7. ha, ha, WE, Obama in 6 luni a facut deficit cit toti presedintii de la Washington incoace…iar daca US iese din depresie, cu siguranta nu o sa fie din cauza lui Obama.

  cristina

  Iunie 24, 2009 at 6:53 pm

 8. Stai, stai, cristina. Si video-ul spune clar: este cat a estimat Obama ca va cheltui administratia lui, nu cat a cheltuit deja.

  machiavellian

  Iunie 24, 2009 at 7:07 pm

 9. eu raman la ideea mea, ca obama salvatorul natiunii este doar o marioneta manipulata de interesele celor care detin capital pe la cele mai mari corporatii americane.

  ei, daca pentru a se mentine in continuare pe profit, ar trebui sa elimine jumatate din populatia us(ce sa mai vorbim de cea din alte tari), ar face-o cu ochii inchisi. ce le pasa lor de niste cheltuieli pe care pana la urma tot populatia le va suporta?! iar ce nu suporta ei, stai linistit ca vine pe umerii nostri!

  nu dolarii/banii sunt adevarat bogatie, dolarii sunt doar un combustibil pentru ca afacerile celor ce conduc cu adevarat us sa meargă. dacă nu mai sunt bani, se fabrică. e atât de uşor. 😀

  fanitza

  Iunie 24, 2009 at 8:20 pm

 10. da, cit va cheltui dupa doar 6 luni de planificare. Mai sint inca 3 ani jumate de planificat. Pina ii este gata mandatul, cred ca va falimenta nu numai America, dar si alte tari.

  cristina

  Iunie 25, 2009 at 1:15 am

 11. @cristina, obama nu a falimentat nicio america.
  greed a falimentat america! gm si chrysler sunt falimentare nu datorita lui obama ci datorita rapacitatii bolnave a sefilor acelor firme. buy and buy and buy and buy. pana in 2008, cand shit hit the fan, lumea a fost intr-un denial demn de spitalul 9. nu obama este responsabil de rosul republicanilor. bush a facut un razboi cu bani de la chinezi, stiai asta? ce treaba are obama cu 2 razboaie tembele, care au secat visteria? obama nu este responsabil nici de gradul iresponsabil de indatorare al firmelor si si persoanelor individuale. el e vinovat ca dementii si-au curatat credit cardurile ca apucatii?

  @fanita, cine crede ca obama este salvatorul natiunii are mintea la nivelul gradinitei. evident ca trebuie sa asculte de cine i-a dat bani ca sa fie ales. nu face exceptie de la regula. numai prezenta lui geithner la finante spune f. multe. obama este un presedinte si nu un mesia. si mai este seful executivului. trebuie sa scoata tara din rahatul in care au lasat-o altii, care au dus-o in chefuri 8 ani de zile, fara sa supere prea tare pe unii sau pe altii. si in acelasi timp sa se tina de promisiunile facute, macar 25%.
  ce a facut nou acest obama, a fost redarea increderii ca se poate face ceva.

  WE

  Iunie 25, 2009 at 3:45 am

 12. esti bun la „talking points” ale democratilor.

  1. Nu am spus ca a falimentat America. Dar daca continua cu planurile de cheltuire pe urmatorii 3 ani jumate cum a facut in cele 6 luni, o va falimenta.

  2. GM si Chrysler nu sint falimente din cauza lui Obama si nici din cauza sefilor. Daca esti la curent cu CAFE standards si alte reguli facute de guvern, vei intelege ca guvernul si-a bagat coada unde nu-i permite Constitutia. Guvernul si cu cei care au semnat toate legile care au legat de miini si de picioare sectorul privat sint de vina pentru caderea economiei. Cel putin au cea mai mare vina.

  3. Din nou, habar nu ai ca in fiecare an sint bani pusi deoparte pentru razboi sau alte lucruri militare. Visteria goala este ca si-au bagat miinile in conturi private, pe care nu aveau voie sa le atinga.

  4. In ultimii 2 ani ai lui Bush, congresul a fost democrat. For free government cheese, stii cine semneaza TOATE cecurile?? Congresul. Daca democratii voiau sa termine cu razboaiele, nu trebuiau sa semneze nici un cec. Chiar saptamina trecuta s-a semnat cecul pentru banii care trebuie cheltuiti in Irak si in Afganistan. Tine cont ca congresul e democrat, la fel ca presedintele. Deci?

  5. Nu este obama vinovat ca anumite companii au cheltuit mai mult decit trebuie. Vina lui este ca s-a facut seful lor. Trebuia sa le lase in pace sa dea faliment. Dar nu, a trebuit sa le nationalizeze. Poti sa-mi spui articolul din Constitutie care da voie guvernului sa detina proprietate privata? Sau sa fire seful de la GM?…..(aud greierii….)

  6. De asemenea, citeste despre Community Reinvestment Act, si vei vedea, again, ca democratii au manipulat totul cu caderea sistemului bancar si imobiliar. Bush, McCain si alti republicani au adus la cunostinta in 2003 despre posibila criza, dar stii ce a zis Barney’s Frank? Te las pe tine sa ghicesti…

  7. cel mai important lucru care l-a facut obama este ca nimeni nu si-ar fi inchipuit ca in 6 luni, America sa sa coboare pe toboganul socialismului cu viteza luminii.

  cristina

  Iunie 25, 2009 at 7:01 am

 13. Completare la punctul 3: si-au bagat mina in conturi private …. si in cele care au fost designated pentru altceva decit la ce au fost folosite.

  cristina

  Iunie 25, 2009 at 7:05 am

 14. Elfule, in legatura cu „greed”:

  http://www.ideiindialog.ro/articol_899/criza_financiara_actuala__o_critica_a_explicatiilor_oferite.html

  Si poate n-ar fi rau sa ne uitam si la topul cotizantilor pentru campaniile electorale din SUA:

  http://www.logec.ro/criza-economica/spune-mi-daca-cotizezi-ca-sa-iti-spun-daca-vei-fi-salvat/

  cristina, zici ca Bush si McCain au stiut din 2003. Atunci de ce n-au facut nimic? Sunt incompetenti? Sau doar perversi? Sa nu uitam ca planurile de bailout au venit prima data pe filiera Bush si McCain era de acord cu ele.

  machiavellian

  Iunie 25, 2009 at 10:37 am

 15. Daca deschizi discutii despre politica din America, trebuie sa stii care sint limitele fiecarui branch. Presedintele nu poate sa faca nimic in cazul asta. El a tras un semnal de alarma, iar seful Comitetului de Servicii Financiare ar fi trebuit sa cerceteze situatia. Cum seful a fost cel cu musca pe caciula, nu a facut nimic. Atunci Senatul trebuia sa sa faca o comisie si sa cerceteze situatia. Senatul fiind detinuti de democrati nu a facut nimeni nimic. Ta-da!

  Bush a vrut sa bailout doar sistemul financiar. (putem discuta daca e buna ideea sau nu), dar nicidecit nu a vrut sa nationalizeze firmele de asigurare, firmele de masini, sistemul medical…etc. Da, Bush a fost de acord cu bailout, dar tine cont ca cecurile se afla la Congress (democrat) si nici ei nu au zis nu!

  cristina

  Iunie 25, 2009 at 5:22 pm

 16. mda, same discussion. nu am ce spune. asa e, nu stiu nimic si e socialism pe aici. calm down, cand o sa fie socialism aici o sa cante cucii marseilleza.
  o singura data a fost un whiff de socialism, cand a fost Depresia, cand cu the New Deal, ca le-a dat la toti sa faca ceva, sa nu crape de foame. si uite asa au aparut art-deco si muralele lui Diego Rivera.

  restul, mda, asa e, democratii e de vina. bai, am auzit chestia asta de mi s-a acrit. impuscati-i pe toti, barem sa stiti ceva. apropo, un razboi nu il termini intr-o zi. evident ca a aprobat banii pentru urmat. perioada, ce naiba poate face? crezi ca o armata se retrage maine?

  presedintele e seful executivului si are imense puteri. asa ca multe din cele ce zici tu acolo sunt aiureli.
  nu mai pun ca daca nu facea ceva de genul care l-a facut cu chrysler si gm, avea un michigan cu un unemployment dublu cel putin pana acum si de fapt o bomba cu ceas. gandeste inainte sa vorbesti.
  gm si chrysler nu au vrut sa isi schimbe liniile, au mers pe gas-guzzling monsters si de aia au pierdut. a fost greed. greed din partea CEO’s, VP’s si managerilor.

  machia, ID nu este my cup of tea. cand ma uit la diferentele de venituri de aici, de hubris care i-a apucat pe toti astia cu sange rosu si mancatori de beef, vad lucrurile altfel. GM si Chrysler au cazut datorita rapacitatii si punct. ei au recunoscut asta, ce naiba.

  WE

  Iunie 26, 2009 at 12:17 am

 17. Deci ca a nationalizat o parte din sistemul privat nu se numeste socialism?

  Ca si comandant suprem, are dreptul sa opreasca razboiul in orice moment. Am intrebat personal un doctor in Constitutie.

  Presedintele este seful executivului nu a juridicului. Congresul face parte din juridic.

  Nu, s-au cerut gaz-guzzling monsters, dar guvernul i-a obligat sa construiasca cutii de chibrite. Ce zici de Aspire si de Festiva? Sau de taxele puse pe masini?

  cristina

  Iunie 26, 2009 at 1:13 am

 18. cristina, hai sa nu vopsim cioara alba. Camera Reprezentantilor e democrata din 2006. Si din cate tin minte, razboiul a pornit sub republicani (aici as nuanta totusi putin, deoarece si democratii au fost de acord cu el(e) aproape in unanimitate). Daca Bush stia din 2003 ca se apropie criza, atunci trebuia sa nu se indatoreze pana la nivelul de a-si vinde organe si basta. Nu ii arata pe republicani ca fara de pata fiindca nu e cazul. Apoi, sunt de acord cu elful. Presedintele este seful executivului, dar tare isi cam baga nasul peste tot (vezi si The Revolution. A Manifesto, a lui Ron Paul, unde trateaza exhaustiv exact problema asta). Apoi cum vine asta cu „n-a vrut sa nationalizeze sistemul medical”? Din cate tin minte, Medicare si Medicaid si alti draci finantati de stat au crescut vertiginos sub Bush. Sau sa ne amintim de dezastrul „no child left behind”?

  elfule, si daca era vorba de greed si daca nu, falimentul era solutia si gata. Nu bani de la stat, nu nationalizari mascate, nu bailout-uri, nu handout-uri, nu nimic. Faliment si punct.

  machiavellian

  Iunie 26, 2009 at 11:33 am

 19. Oooo, nu-i scot pe republicani fara pata. Au multe bube in cap. Dar macar sa nu le punem toate bubele pe spinarea lor. Cind vorbesti de criza sau despre securitate nationala, sint 2 lucruri diferite, asa ca nu le amestecam.

  Medicare si Medicaid sint programe medicale pentru cine are nevoie de ele. Existenta lor nu a pus in pericol existenta companiilor private. Ceea ce vrea sa faca Obama acum, este ca sa falimenteze companiile private de asisgurari medicale si toata lumea sa depinda de guvern. Stil Ceausescu-era.

  NCLB a lui Bush este continuarea programului lui Clinton School-to Work. De la razboiul mondial 2 incoace se tot incearca indoctrinarea copiilor cu tot felul de programe si mutilarea manualelor in scoli. Asa ca democratii sint la fel de vinovati ca si republicanii.

  cristina

  Iunie 26, 2009 at 5:17 pm

 20. „elfule, si daca era vorba de greed si daca nu, falimentul era solutia si gata. Nu bani de la stat, nu nationalizari mascate, nu bailout-uri, nu handout-uri, nu nimic. Faliment si punct.”

  da, de acord. da’ real politik se face cu lobbies si grupuri de presiune si o mana spala pe alta si santaje si vecini si prieteni si dracu-lacu.
  finantistii ambelor admin. vin de pe Wall Street. clar, da?
  iar cu masinile, e si mai complicat, pentru ca aceste corporatii erau flagships ale mandriei americane.
  europenii nu fac la fel- cu bailouts si handouts si statul ce protector de banci si industrii? parca da, daca nu ma insel.

  citeste-l pe Kevin Phillips si te vei lamuri cu multe. si despre ce e aici si de ce de fapt repet ca in lumea posibililor, Obama e unul din cele mai buni outcomes.

  WE

  Iulie 17, 2009 at 2:04 am

 21. Sunt shameless, asa ca imi fac reclama:) mi-am dat drumul la blog.
  din nou. si again.
  http://wanderingelf.net/blog/

  Degeabotologule, multumesc pentru faptul ca ai mentinut linkul spre un loc pustiit. A contat imens pt mine.
  Folosesc acelasi mesaj, caci mi-e cam imposibil sa-l reinventez de vreo tz ori.

  Cred ca voi pus la spam, dupa cate mesaje identice am trimis. Dar am vrut sa multumesc fiecaruia in person.

  Wandering Elf

  Iulie 22, 2009 at 9:32 am

 22. cool clip, primu. o sa’l fur if u dont mind.

  strelnikov

  Iulie 27, 2009 at 6:35 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: