Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Votati al 13-lea candidat teribil pentru Parlamentul European

with 10 comments

PES s-a gandit sa faca un top al „celor mai teribili 12 candidati la europarlamentare”. Lista, atat de pestrita, include pe langa extrema-dreapta (despre cea stanga se tace malc) si pe, n-o sa ghiciti niciodata… Monica Macovei.

„Argumentatia” pe care o ofera ei suna cam asa:

Reason for inclusion:

A perpetual critic of the justice reform pace in Romania after being dethroned as Minister of Justice, Mrs Macovei is a controversial person. She uses foreign events as an opportunity to criticize her own country and to brand as corrupt opposing politicians. Macovei even said recently that Romania should not receive EU funds anymore, clearly an issue contrary to the country’s interests. She enjoys high EPP support for her positions (this political family has always been a strong critic of Romania), being awarded a ‘Woman of Europe’ title in 2008, for supposed merits relating to justice reform in 2005-2006 (and not 2007 or 2008). The award was given by EPP MEP Rodi Kratsa-Tsagaropoulou, head of AIPFE (International Association for the Promotion of Women in Europe) and handed by Hans Gert Poettering, former EPP Group leader in the EP. (subl. mele)

Asa, deci e clar o problema faptul ca Macovei critica PSD-ul ca fiind corupt. Cata insolenta! Apoi, e bai ca cere clauze de salvgardare (nu ca n-ar fi facut asta si strainii). Tradare! Apoi, fiindca mentiunea premiului „Woman of Europe” a fost inclusa la argument, probabil ca si asta e o problema. Dublu tradare! Si mai mult, Monica Macovei este acuzata pentru ca nu are merite in reforma justitiei in 2007 si 2008, cand nici macar nu era ministru. Tradare maxima, PES-ul jubileaza!

Dar, cum PES-ul cere si parerea cititorilor pentru un al 13-lea candidat la lista (mimand democratia pe care n-o cunoaste de fapt), voi nominaliza si eu doua persoane, ca sa aiba de unde alege:

Pe locul doi, Daniel Cohn-Bendit, cunoscut si ca „Daniel cel Rosu”, liderul verzilor. Argument: Nu se sfieste din a le arunca oponentilor lui invective ca „dementi”, „nebuni”, „prosti” (vezi filmuletele de mai jos, dar citeste si articolul asta).

Si marele premiu, tadadada! Nici nu se putea altcineva, Martin Schulz, liderul socialistilor europeni. Stiu ca aia de la PES ar fi vrut pe cineva din afara lor, dar nu puteam sa ma abtin. Argument: Pentru usurinta de copil mic cu care vede „nazisti” pretutindeni intre cei care sunt cumva impotriva ideilor sale putine dar fixe (vezi filmuletele de mai jos, dar si articolul asta).

Inregistrarile sunt facute in timpul dezbaterilor pentru Tratatul de la Lisabona legat sau nu de refuzul irlandez:


Tu cu cine votezi?

PS: Da, stiu ca am fost rau cu scoaterea citatelor din context la Macovei, dar nu vad de ce aprecierile unor colegi de-ai lor ar trebui s-o descalifice. Si inca ceva: m-am saturat sa fac pe avocatul diavolului (nu imi place de Macovei din anumite puncte de vedere), dar se pare ca treaba asta trebuie s-o faca cineva, ca altfel…

Anunțuri

Written by machiavellian

Mai 29, 2009 la 7:42 pm

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nah, e prea serioasa, e plictisitoare.

  Uite aici pe cine trebuie sa votezi:
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/852991/EBA-nu-prea-stie-daca-sa-legalizeze-marijuana/

  are toate ingredientele pentru o caterinca de 4 ani.

  Si ar mai fi astia:
  http://simonatache.catavencu.ro/?p=3549

  ROFL

  WE

  Mai 30, 2009 at 12:48 am

 2. Da, stiu, am vazut si eu dimineata ca EBA vrea droguri si seara (sa fi trecut 12 ore?) era complet hotarata impotriva. Ping-pong, ping-pong! 🙂

  machiavellian

  Mai 30, 2009 at 1:32 am

 3. Ce-a scăpat Eba chiar prin urechile acului. Tocmai când se pregătea şi ea să dea iarbă la tot poporu’ … Ce-nseamnă, zău, să ai norocuri!

  Fusese Saspus

  Mai 30, 2009 at 2:34 am

 4. eu încă mă mai gândesc cu cine votez!

  jiji candidează sau nu?

  fanitza

  Mai 30, 2009 at 11:43 pm

 5. Da, din partea PRM. Primul pe lista e Vadim, al doilea Gigi. Daca PRM trece pragul, intra amandoi.

  machiavellian

  Mai 31, 2009 at 11:56 am

 6. fanitza, uite aici:
  http://www.cotidianul.ro/ei_sunt_cei_33_care_vor_ajunge_la_bruxelles-86585.html

  zoon kokalarikon

  iti vezi favoritul?

  WE

  Iunie 2, 2009 at 2:32 am

 7. am trimis 2 mesaje, au disparut…

  WE

  Iunie 2, 2009 at 2:33 am

 8. Le-am pescuit de la spam. Nu stiu de ce te-a bagat acolo.

  machiavellian

  Iunie 2, 2009 at 7:30 am

 9. era acelasi mesaj, deci da, te-am spamuit. sistemul cred ca a anticipat spamul, care s-a produs prin suma celor 2 actiuni, deci am intrat intr-un paradox:D

  acum serios, ce cauta Macovei printre aialalti 32? sincer, nu o prea inteleg la afacerea asta.

  m-am uitat la ambele clipuri; ar fi f. multe de zis, dar esenta este: kindergarten! nu astia conduc europa. unii s-au prins si se fac ca. altii inca nu s-au prins si dau cu pasiune cu lopatica in nisip. dar nu stiu care sunt mai de condamnat: cinicii sau naivii.

  WE

  Iunie 3, 2009 at 5:26 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: