Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Inca un episod din saga „Fraieri in Romania”

with 8 comments

Mda, Basescu isi cere …scuze pentru ca a trecut o lege tampita, irealizabila, fantezista, parca desprinsa din ceva utopie a lui Morus sau Campanelli. Adica, vezi, s-au trezit si ei acum ca nu au de unde sa majoreze salariile cu 50%, ptiu drace!

In conditiile astea, Tariceanu, care saracu’ avertiza ca nu este-nu este de unde, devine o mica Casandra a vremurilor noastre. Sau baietelul care urla lup, dar nimeni nu-l asculta. Desi, orice om cu cap, dar de fapt gresesc, orice om doar putin racordat la ce se intampla prin noiembrie in exterior isi dadea seama ca nu este ce sa mai dai. Ca banul nu se face din piatra.

In plus, cu ce ne incalzeste pe noi ca Basescu isi cere scuze? Ca e baiat-gigel? Ce, noi daca nu ne platim taxele merge cu scuze? Si acum imi amintesc cum mi-a venit acasa ordinul de executie silita pentru un cacatel de amenda pe troleu, la mai putin de doua saptamani dupa ce a trecut timpul legal in care o puteam plati. Urgent, urgent, statul nu prea sta cand e vorba sa ia, numai cand e vorba sa dea. Atunci sa vezi cum trece timpul!

Nu, de fapt suntem fraieri. Si mai ales profesorii. Faceti greva, da-ti-le naibii de teze, ca si asa nu sacrificati mai mult copiii nostri – viitorul Romaniei – decat a facut-o „clasa conducatoare” de douazeci de ani incoace. Sa traiti bine!

Pe dracu’.

Reclame

Written by machiavellian

mai 4, 2009 la 7:23 pm

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] la revoltă, despre preşedintele laş şi despre greva profesorilor în general. Şi încă un text de la Machiavellian, care văd că a redevenit mai activ ca niciodată. Welcome back! Publicat […]

 2. Elevii o sa se bucure ca se ingheata anu sau ca nu dau teze.

  Ninjalistic

  mai 5, 2009 at 2:45 pm

 3. eu unul fiind mai socialist, nu m-aş supăra ca statul să ia, ci să văd că se face ceva cu banii luaţi. ori altceva, ‘nafară de vile şi maşini penru politicieni nu am văzut că se face.

  după douăzeci de ani de regim capitalist, nu avem o autostradă, iar drumurile, judeţene, europene, urbane, rurale sau ce or mai fi, sunt de toată jena. şcoli, clădiri istorice, spitale s-au renovat de parcă nu s-ar fi atins nimeni de ele, de parcă numai s-a dat cu un strat de vopsea pe dinafară şi s-a băgat un termopan care nu se deschide.

  pe lânga asta, ca şi cum nu ar fi de ajuns că ia bani de la noi, statul ia bani de alţii, ajutându-i să fure una alta.

  ce se întâmplă la cotroceni nu ţine de criză, ţine pur şi simplu de incompetenţă!

  fanitza

  mai 5, 2009 at 4:09 pm

 4. Fanitza, eu nu stiu ce regim „capitalist” am avut noi in Romania in ultimii do’zeci d-ani ca si Suedia are mai putine taxe decat noi (ma refer la numar, nu la cumul de procente). In plus, raportul Freedom House asupra libertatii economiei ne plasa muuult sub Suedia la libertati economice.

  machiavellian

  mai 5, 2009 at 6:12 pm

 5. mai tii minte „masa” aceea data profesorilor de nu stiu ce candidat la sectorul 2? ai vazut pozele?
  aia sa faca greva?

  romanul e calcat in picioare in fiecare zi, este facut afis in noroi si stii ce gandeste acolo, cu plamanii pe jumatate plini de apa? ce ar vrea el sa fie la volan sa ii calce pe ceilalti.

  aia e!

  we

  mai 6, 2009 at 4:10 am

 6. […] ca mai degraba situatia sta in felul urmator: Basescu din Pont, dupa ce a incercat sa se spele pe maini fara succes prin niste scuze tampite, acum arunca acuzele in tabara […]

 7. Nu puteam sa tin minte fiindca nu stiam povestea cu respectivul din sectorul 2. Merci de informatii.

  machiavellian

  mai 6, 2009 at 11:57 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: