Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Moldova – where? what? ..aa who?

with 3 comments

Unde sunt Human Rights Watch si toate celelalte organizatii pentru drepturile omului?

Am intrat, de curiozitate, pe situl faimoasei organizatii care aparent actioneaza dezinteresata pretutindeni in lume pentru apararea drepturilor omului, sa vad ce stiri a publicat legat de recentele evenimente din Moldova. Absolut nimic! Nicio vorba despre ce s-a intamplat acolo, despre tinerii batuti si ucisi de comunisti – cu alte cuvinte despre incalcarea drepturilor omului in acel ‘stat’ care se vrea democratic.

Amnesty International, pe de alta parte, a publicat mai multe stiri, dar a tacut si a trecut cu vederea. Nu a fost interesata prea tare despre ce se intampla in Moldova. Acele stiri n-au fost nici distribuite la publicatii print si online din USA si Europa (poate or fi cateva, insa eu n-am vazut un rand scris), asa cum repede fac cand au ceva legat de Israel sau de orice alta tara.

Problema este urmatoarea, la cat se vor aceste organizatii de independente, nu sunt. Depind de banii primiti de la diferie state si o mica parte din donatii, iar atat primele si ultimele au anumite interese. Donatiile vin atunci cand oamenii stiu despre ce e vorba, cum ar fi ‘batalia pentru Gaza’, dar daca incerci sa stragi donatii pentru a investiga incalcarile drepturilor omului in Moldova, ai esuat din start. Ei stiu asta, de aceea efortul lor este minim in privinta Basarabiei, iar astfel devin cu nimic mai bune decat unele ziare care cauta doar sa isi vanda produsul.

Oricum, asta e doar o mica problema, dar noi romanii, ce am facut? Am stat si l-am urmarit pe Becali cum ‘isi poarta crucea’ in puscarie (unde dupa parerea mea trebuia sa ramana) si am mai dat cu ochiu din cand in cand pe Realitatea sau Antena 3 sa vedem ce mai fac aia ‘de dincolo’.  Noi, astia nitel mai tineri, am facut diferite adunari pentru sprijinirea celor din Moldova. Insa am fost foarte putin la numar, iar in Cluj era sa si primim amenda pe motiv ca de ce avem steaguri nationale daca adunarea a fost spontana? Am fost doar o mana de oameni, si ce putere are o mana de oameni? In rest, lumea trecea pe strada si se uita la noi cu o spranceana ridicata.

Stiti cum ziceau liberalii romani acum aproape doua secole? „Prin noi insine”. (Nu vreau sa dezbat diferenta dintre liberalismul de atunci si de azi). Si noi ce facem? In acelasi timp ma intreb: ce poti face?

Reclame

Written by Ninjalistic

aprilie 27, 2009 la 5:08 pm

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nic de la HappyFish spunea că s-a săturat să nu se hotărască: dacă cu violență sau fără.

  Soluția? Ori una de mai sus ori așteptăm să ne ocupe armata austriacă/germană. 🙂

  Și poate că mai bine ar fi nu ca Basarabia să se unească cu România, ci România să se unească cu Basarabia. 🙂

  Lucian Vasile

  aprilie 27, 2009 at 6:23 pm

 2. Pe Voronin nu-l convingi cu frumosul sa abdice.

  Ninjalistic

  aprilie 27, 2009 at 6:54 pm

 3. „Prin noi insine” nu mai e valabila. E deconstruita si „demistificata” de Plesu si compania, 22, Volodea. Nu „prin noi insine”, ci prin contextul international.

  Ilie Catrinoiu

  aprilie 28, 2009 at 11:36 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: