Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Interpretarea Kabbalistica a numelui Machiavellian

with 26 comments

Fiindca tot e la moda (chiar si Madonna practica) l-am rugat pe Phosphoros sa imi faca interpretarea Kaballistica a numelui. Fiind initiat in tainele stiintei sacre inca de la 2 ani jumatate, ma gandeam ca e perfect apt pentru aceasta treaba.

Cu ajutorul interpretarii kabbalistice clasice si a celei de la scoala Arem-Utas, acesta este rezultatul la care a ajuns:

Machiavellian – Mem (40), Aleph (1), Cheth (8), Yod (10), Aleph (1), Vav (6), E fara valoare numerica, Lamed (30), Yod (10), Aleph (1), Nun final (700)

Suma numelui machiavellian este, asadar 807.

Luand-o punctual, numele de machiavellian ne demonstreaza o suita de teze cu profunde implicatii soteriologice. De drept si de fapt, prin calcul kabalistic revelat initiatilor aflam doar Adevarul absolut, de dincolo de timp, de spatiu si de manifestare.

In primul rand, in componenta numelui machiavellian se pot observa literele Vav si Lamed, intre care nu se afla decat vocala E (fara valoare numerica). Astfel, izoland particula formata din Vav si Lamed, nu putem sa nu ne aducem aminte de asa-numitii Lamed Vav Tzadikim, cei 36 de oameni sfinti ai Poporului Ales (despre care se vorbeste in Tratatul Sanhedrin si Sukkah), ascunsi de dezlantuirea lumii si singurii pentru care Dumnezeu permite ca Universul sa nu fie distrus, desi a atins o degenerare maxima.

Recunoscand particula Vav-Lamed (cu valoare numerica 36) in numele lui machiavellian, nu putem decat conchide ca el este unul dintre acesti Tzadikim, caruia ii datoram slava si multumirea pentru ca inca ni se permite sa traim. Mai mult decat un simplu initiat, machiavellian e unul dintre Tzadikim Nistarim. Faptul ca 36 este un patrat perfect si, mai mult, patratul perfect al particulei Vav, nu poate decat sa intareasca aceasta demonstratie.

Trecand mai departe, este usor de observat ca luand suma numelui o putem descompune si reconfigura. Astfel, 8-0-7. Ce e de inteles? Folosind dimensiunile Kabalei crestine, putem observa ca 8 semnifica “noua nastere”, adica Invierea. 0 este nemanifestatul, Absolutul de dinainte de Creatie, iar 7 este Perfectiunea Spirituala. Atribuind aceste semnificatii unui traseu initiatic, putem deduce ca machiavellian va fi supus unei noi Nasteri, unei Invieri, trecand prin nemanifestat de unde se va re-manifesta si va atinge Perfectiunea.

In mijlocul numelui transliterat al lui machiavellian se afla Vav, cu valoare numerica 6. Pe un initiat al Kaballei nu se poate sa nu il frapeze faptul ca 6 este cifra Sephirei Tipharet, Sephira pe care multi kaballisti medievali o considerau ca reprezentarea lui Christos cel manifestat (in complementaritate cu cea care il semnifica pe Christos nemanifestat). Machiavellian e cu posesorul unui destin maret, Mantuitor de-a dreptul.

Revenind la descompunerea sumei, nu putem ignora faptul ca 8×7=56. Adunand cifrele ce compun acest numar, respectiv 5 si 6, obtinem 11. Aceeasi suma se poate obtine si pe alta cale, luand valoarea literei Yod si adunand-o cu logaritmul zecimal al ei (10+1=11). Remarcam surprinsi ca machiavellian dovedeste a avea o functia mai mult decat soteriologica pentru un singur popor, deoarece acest 11 obtinut pe doua cai diferite este si un numar prim.

Desi numar aparent “demonic”, 11 se dezvaluie de fapt a fi tocmai ceea ce trece de Creatie, de cele zece Sephiroth manifestate. In multe interpretari, numarul 11 este exact Sephira ascunsa Da’ath. In forma sa de Da’ath Elohim, Intelepciunea cazuta (Sophia) din sistemele gnostice, 11 reprezinta Cunoasterea cereasca daruita unui Om divin pentru a extrage Lumina ascunsa a Creatiei pentru a o dezvalui intregii omeniri. Acel Om va fi Mesia asteptat inca de Poporul Ales si va aduce cu sine Mantuirea Finala.

Acest text este un pamflet-raspuns la articolul acesta si va fi tratat ca atare. Copyright-ul pozei, wikipedia.

Reclame

Written by machiavellian

septembrie 10, 2008 la 4:14 pm

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Rezultatul muncii mele mistice poate fi gasit aici. […]

 2. Băi Mache, ce pricepe un goy ca tine din lucrurile astea sfinte? 🙂

  Mihnea Georgescu

  septembrie 10, 2008 at 4:46 pm

 3. Mihnea … tu il faci pe machiavellian goy? Tu nu vezi ca e dintre Tzadikim? Plecaciuni … :d

  Phosphoros

  septembrie 10, 2008 at 4:49 pm

 4. Dragă Phosphoros,

  Nu e evreu, e cel mult un Lamed Vuvnik, unul dintre cei 36 de Drepţi între Popoare… dar evreu – nu este!

  Mihnea Georgescu

  septembrie 10, 2008 at 4:56 pm

 5. Calitatea de Drept intre Popoare e meta-etnica. Depaseste orice bariera lumeasca. El e mai mult decat un simplu membru al unui popor, oricat de Ales ar fi acesta 😀

  Phosphoros

  septembrie 10, 2008 at 4:58 pm

 6. Aşa este, cu siguranţă! Amen.

  Mihnea Georgescu

  septembrie 10, 2008 at 4:59 pm

 7. Pai vezi ca ne intelegem? 🙂

  Phosphoros

  septembrie 10, 2008 at 5:42 pm

 8. A draq intamplare,,,pana sa ajung sa citesc tot articolul si sa-mi dau seama cui i=e adresat pamfletul, deja ,ma gandisem sa postez la misto „Oare „Mihnea Georgescu” cum s-o mai interpreta??”
  :)))

  Parlamentolitic

  septembrie 10, 2008 at 5:50 pm

 9. Domnule Mihnea Georgescu va rog respectuos sa-mi faceti si mie smechera asta pentru Donald Duck, cei trei purcelusi si Lavinia Sandru. Cu respect Dan Selaru

  Dan Selaru

  septembrie 10, 2008 at 6:16 pm

 10. simpatic articolul şi scuze că fac o observaţie atât de snoabă. în ebraică nu se scriu vocalele şi în consecinţă cei trei alefi ar trebui scoşi din calcul. oricum, şi cu 804 se pot face la fel de multe speculaţii. 8+4=12 e Spânzuratul în tarot, dar din celelalte puncte de vedere e bine.

  radugo

  septembrie 10, 2008 at 7:42 pm

 11. parol ca ma batea si pe mine gandul sa iau cabalisticele si sa arat prostimii ca sunt Dzeu! :)) Mai grav e ca aia carora MG le face numeroprostologia (AN, II) am impresia ca o iau de buna: adica ajung sa-si bage intr-adevar in cap sa sunt predestinati la calarirea poporului roman…

  Cristi

  septembrie 10, 2008 at 7:54 pm

 12. Radu, stiu ca nu se scriu vocalele. Tocmai asta ii reprosasem si eu lui Mihnea 😀 Dar am zis ca voi proceda la fel de tembel in Gematria precum a facut si el … diferenta e ca noi gresiram intentionat 🙂

  Phosphoros

  septembrie 10, 2008 at 8:52 pm

 13. Aleph-ul nici macar nu e o vocala propriu-zisa. E mai complicat oleaca cu transliterarile dintre alfabetul ebraic (care e un abjad) si cel latin. Pentru Mihnea e simplu 😀

  Phosphoros

  septembrie 10, 2008 at 8:53 pm

 14. Vedeţi că sunteţi ţărani şi că nu vă pricepeţi la Kabbalah?

  Dacă i-a ieşit 807 lui Mache, trebuia să mai pună un 1 – de la Aleph – ca să îi iasă 808, ca Patriarhului Abraham, Părintele Poporului Ales.

  It was obvious!

  Mihnea Georgescu

  septembrie 10, 2008 at 9:27 pm

 15. Nu e chiar Kabbalah asta, Mihnea. E Gematria. E partea mai „infecta” a Traditiei, daca e sa o punem asa. O simpla adunare de talcioc. Kabbalah nu poate fi bagatelizata si vulgarizata la nivelul unor mici operatiuni aritmetice care te scot pe tine Dumnezeu. Kabbalah e un sistem metafizic, e o Cale, nu un ustensil pt. narcisismul tau 😉

  Phosphoros

  septembrie 10, 2008 at 9:31 pm

 16. Machia, te-ai dilit?:)) Mai pune si ceva hermeneutici in zat de cafea, barem sa stim o chestie.

  Wandering Elf

  septembrie 10, 2008 at 9:47 pm

 17. Parlamentolitic, cum sa se interpreteze altfel decat divin? Si, dupa cum spunea si Dan, cred ca si Daffy Duck iese la fel.:)

  Radu, dupa cum ti-a spus si fosforel, greselile sunt intentionate. O parte de dragul pamfletului, o parte fiindca le-a facut si Georgescu. 🙂

  Cristi, normal ca sunt predestinati sa conduca poporul roman. Doar n-ai auzit ca suntem goy? 😉

  Elfule, n-am mai pus de mult pamflete, asa ca ne gandeam cu Fosforel ca a venit vremea. 🙂

  machiavellian

  septembrie 10, 2008 at 10:11 pm

 18. Machiavellian, deci pot să încep mă închin ţie? :))

  Lucian Vasile

  septembrie 10, 2008 at 11:00 pm

 19. @Phosphoros, Machiavellian: am zis că sunt snob la faza asta.
  abia acuma am văzut articolul lui Mihnea G, valoare numerică 632. cu puţin efort, ar putea ajunge la 666.
  667 e Mihnea Georgescu beat: Mihnea Georgescu (632) + hâc! (valoare numerică 25: he 5 + î vocală, fără valoare numerică + kaf 20).

  radugo

  septembrie 10, 2008 at 11:16 pm

 20. precizare: cand am inceput sa citesc nebunia, grandomania articolului, m-a dus imediat gandul la respectivul personaj

  Parlamentolitic

  septembrie 11, 2008 at 11:22 am

 21. […] stratul subtire de poleiala inchipuita, si a iesit la iveala frustratul, provincialul sadea care raspunde la sarcasmul celor evident amuzati prin invective barbare de “tarani”, “goy” sau “nesimtiti”. […]

  Situatii » Sinceritatea place

  septembrie 11, 2008 at 11:27 pm

 22. rau de tot, o’nebunit lumea. da alta treaba mai buna n-aveti di facut?

  mc.als

  septembrie 12, 2008 at 12:56 am

 23. Dumnezeule, 22 de comentarii! 22!

  La Mulţi Ani, Macchi!

  Mihnea Georgescu

  ianuarie 2, 2009 at 12:16 pm

 24. La multi ani, Mihnea. Vad ca in ajun de dizertatie de doctorat, tu tot nu poti scrie corect numele ilustrului filozof italian.

  A propos, nu te-am vazut alergand ca un catelus dupa Iliescu la Romexpo, atunci cand si-a lansat cartea. Te-ai saturat de el, sau ti-a dat papucii? ;))

  machiavellian

  ianuarie 6, 2009 at 7:57 pm

 25. Dragă Machiavellian,

  Da, am alte preocupări acum… fac bani! 😉 Doar trebuie să mă aleg peste patru ani, sper că mă susţii! 😉

  Mihnea Georgescu

  ianuarie 6, 2009 at 9:27 pm

 26. Pana nu-ti scoti Eretz-ul din program nu te votez. 😉

  machiavellian

  ianuarie 9, 2009 at 8:59 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: