Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Te-ai saturat de actualii politicieni?

with 4 comments

Te-ai saturat de actualii politicieni? Atunci du-te la marsul Noilor Golani:

Vino duminică, 20 aprilie, la ora 13.00 în Piaţa Universităţii pentru a lua parte la o acţiune concretă: MARŞUL CELOR CARE S-AU SĂTURAT DE ACTUALA CLASĂ POLITICĂ.

Zi de zi, ne plângem de problemele pe care le are ţara noastră. Nivelul corupţiei e unul dintre cele mai ridicate din Europa, instituţiile statului sunt ineficiente, iar traiul oamenilor de rând nu dă semne de îmbunătăţire. E uşor să ne manifestăm nemulţumirea „chiulind” la alegeri, dar oare asta e cea mai bună soluţie? A venit timpul să înţelegem că dacă noi, cei interesaţi de soarta României, nu facem ceva, schimbarea nu va veni la sine. Pe 20 aprilie, te invităm alături de noi să tragem un semnal de alarmă în legătură cu actuala clasă politică. Nu vom rezolva toate problemele, dar cineva trebuie să facă primul pas!

Nu putem generaliza – cu siguranţă, în fiecare partid există şi politicieni care pun interesele ţării mai presus de cele personale, dar sunt prea puţini şi nu se pot ridica deasupra sistemului. Problema e că această clasă politică, în ansamblul ei, nu funcţionează cum ne-am dori, şi merită din plin dispreţul pe care i-l acordăm. Legăturile la nivel înalt sunt pe bază de cumetrii şi prietenii, şi au fost sedimentate în regimul comunist care n-a putut fi răpus definitiv printr-o Revoluţie confiscată din mâinile “golanilor” din 1990. Pe lângă praful în ochii populaţiei, nu s-au schimbat prea multe…

Nu promovăm alternative la guvernare, şi nici mişcări extremiste. Suntem conştienţi că într-o ţară civilizată politica e “un rău necesar”, dar simţim în acelaşi timp că noi, oamenii de rând care vor o soartă mai bună pentru ţara lor, suntem cei asupra cărora apasă responsabilitatea cea mai mare. Primul pas e să arătăm că toleranţa noastră are limite, şi că vom face tot ce depinde de noi pentru a încuraja apariţia unei generaţii de politicieni mai sănătoase. Cu siguranţă, indiferenţa nu e o soluţie!

Ne vedem pe DUMINICĂ în PIAŢA UNIVERSITĂŢII

Marşul este autorizat conform legii şi se va desfăşura pe traseul Piaţa Universităţii – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului (Casa Poporului) după care, fiind ziua de Florii, vom merge la Cimitirul Eroilor Revoluţiei să punem o floare la mormintele celor căzuţi în 1989.

Ora de începere a manifestaţiei este 13.00, în Piaţa Universităţii – pe platoul din faţa Teatrului Naţional- de unde după scurte cuvântări vom porni în marş spre Parlament.

ATENŢIE! La acest marş nu sunt bineveniţi membrii vreunui partid politic. Este o manifestaţie a oamenilor simpli, a societăţii civile neîndoctrinate.

Anunțuri

Written by machiavellian

Aprilie 19, 2008 la 1:23 pm

Publicat în actiuni civile, filipice

Tagged with ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dacă aş fi în bucureşti, chiar aş merge. mai ales că nu sunt mebru al niciunui „partid politic românesc”.

  fanitza

  Aprilie 19, 2008 at 11:47 pm

 2. […] line: am trecut pe blogul Machiavellianului şi salut iniţiativa sa de a populariza noua acţiune a „Noilor Golani”. Deşi nu sunt de acord cu acţinile lor de […]

 3. […] (care nu e leapsa…) e deschisa pentru oricine. Asadar, stimati confrati si colegi Ioana, machiavellian, Bogdan Stanciu, Proclet, Lucian Vasile, Radu Iliescu, Ilie Catrinoiu, Stefan Musat, Cristi Hainic, […]

 4. motto: „Mami si tati…da’ ardeii umpluti cu varza murata unde se duc cand se duc, ca faza cu vrabiutele din pomul de la Universitate am lamurit-o deja…” 😉

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/06/10/blaga-va-fi-oprescu-oprit-in-cursa-pentru-primarie/

  Mesaj aferent prestatiei OPRESCU-BLAGA din seara zilei de 10.06.08 in emisiunea NASUL de la B1 TV.

  SorinPLATON

  Iunie 10, 2008 at 11:49 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: