Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Nu tot ce zboara se mananca

with 28 comments

Spre deosebire de filozofi, sociologi si alti umanisti, ca si chimist lumea se vede mai clar. Se vede mai clar fiindca pentru chimisti, matematicieni si fizicieni teoriile nu au nici o valoare daca nu pot fi verificate in practica. Modelul conservativ al replicarii ADN, praf in ochi; atomul lui J.J. Thomson, demult ingropat; ecuatia lui Langmuir, e buna, dar limitata.

In stiintele umane, teoriile tind sa persiste un timp mai indelungat deoarece e greu sa le infirmi/confirmi prin metoda stiinfica. Dar spre deosebire de modelul conservativ sau atomul lui Thomson, teoriile umane acestea se transforma in „paradigme” si antreneaza in malaxorul lor intregi populatii. Si le rod din interior, le mesteca din exterior, le translateaza, le rotesc in toate directiile si in final le mojareaza intr-o pasta omogena a „omului nou”.

Georgescu Mihnea este si el purtatorul unei astfel de paradigme. Filozof cu „puternica” traditie familiala de stanga, „socialist”, el ignora faptul ca intregul lui sistem de gandire se bazeaza pe o supozitie falsa: oamenii sunt egali. Si ignora ca aceasta presupunere a distrus populatii intregi si a ravasit tari.

Si ca un bun „socialist” el a inceput vanatoarea de legionari. Mihnea sustine ca exista o „recrudescenta a antisemitismului pe bloguri” si ca descopera „cuiburi de legionari”. In primul rand, domnule Georgescu, va invit sa cautati sensul cuvintelor pompoase pe care le folositi in dictionar. Nu a existat o „crudescenta” a antisemitismului pe blogurile romanesti iar un singur blog relatat (Teofilu`) cu greu poate fi numit re-crudecenta.

Iar in privinta „cuiburilor”, se aplica vechea tactica securista „calomniati, calomniati, calomniati, ca pana la urma tot ramane ceva”. Sunt sigur ca Mihnea va fi un politician bun fiindca a invatat ca primele arme ale alesilor poporului sunt calomnia, limba taioasa si raspunsul in doi peri. Sincer, nu inteleg cum se potriveste Maria Barbu in toata povestea aceasta, deoarece candoarea ei se potriveste mai bine cu un post caldut universitar decat cu troaca politicii romanesti.

In privinta invitatiilor staruitoare la cafea si incercarilor de magulire a machiavellianului, acesta din urma ramane complet rece. machiavellianul nu este interesat de laude gen „esti destept, hai sa discutam” sau „polemici filozofice” asupra „naturii bune” a comunismului. machiavellianul vrea rezultate practice.

Si daca n-ar fi sa le iau pe cele din carti (socialismul mondial responsabil direct pentru 60 pana la peste 100 de milioane de morti), pot sa le vad pe cele pe care utopisti inaintasi ai lui Mihnea le-au cauzat direct familiei mele.

Nu vreau despagubiri pentru faptul ca bunicul meu a fost zburat de la Facultatea de Matematica din Bucuresti in ultimul an de studiu (origine „nesanatoasa”). Nici pentru faptul ca unchiul meu a stat la canal 3 luni. Nu, vreau doar ca cei ca Mihnea sa-mi dea inapoi terenurile din Piata Victoriei, care mi se cuvin pe drept prin mostenire. Acele terenuri care astazi valoreaza saci de bani, astfel incat sa pot deveni si eu mosiero-burghez cum merit, prin simplul drept al succesiunii.

Nu vreau banii din partea statului roman, fiindca ar insemna sa iau bani inapoi de la mine si milioane de amarati care platesc taxe direct prin impozit(peste 20%), prin TVA si prin inflatie (7%).

Nu, vreau ca cei ca Mihnea, cu o „mandra” ascendenta de stanga sa plateasca totul. Adica cei responsabili. Si nu in ultimul rand, Iliescu sa mai lase sindrofierile cu blogari si sa treaca la locul care i se cuvine, adica la puscarie.

Completare ulterioara cu un citat din clasicul in viata Mihnea Georgescu: „Tot legionarii au provocat mineriadele. Să nu uităm DE CE au venit minerii… de 13-14 iunie, de cauze.” (sublinierile imi apartin)

Reclame

Written by machiavellian

ianuarie 26, 2008 la 12:21 pm

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. era mai tânăr iliescu pe atunci. şi cosma avea păr mai scurt 😀

  eh, ce vremuri, pe vremea aia puteai face cam orice în românia. din păcate eu eram prea mic ca să profit de acest lucru.

  fanitza

  ianuarie 26, 2008 at 12:46 pm

 2. Nu, fanitza, nu puteai face orice decat daca erai mai egal decat plebea. 😉

  (Am aplicat recomandarea ta, multumesc:) )

  machiavellian

  ianuarie 26, 2008 at 12:56 pm

 3. Cred că îşi plângea Ilici în palme nopţi de-a rândul gândindu-se că protectoarea mamă Rusie a clacat în acea perioadă atât de mirific.

  Vorba aia, „fu*ă-l Stalin!”.

  Schwarzmann Skinski

  ianuarie 26, 2008 at 1:02 pm

 4. Nici ţie nu îţi place cafeaua de Bucureşti alături de luptătorii de stânga?
  Sugerez totuşi să dăm curs invitaţiilor şi să le facem cadou bilete la Închisoarea din Sighet, o colecţie completă a documentarelor „Memorialul Durerii” si, evident, un poster mare de tot cu Cristian Paturcă 🙂

  Lucian Vasile

  ianuarie 26, 2008 at 1:13 pm

 5. Plusez Patimile dupa Pitesti si Gherla de Paul Goma. A, si sa nu-i uitam pe straini, Arhipeleagul Gulag, autorul il stiu cu totii.

  machiavellian

  ianuarie 26, 2008 at 1:21 pm

 6. Am taxat şi eu tâmpenia lui Georgescu cum că legionarii au provocat mineriadele la el pe blog. Sper că nu-mi va cenzura intervenţie.
  În rest, este deplasat să dai importanţă unui nebun care se numeşte călugăr şi, pornind de la acest dezaxat, să tragi concluzia că blogurile mustesc de antisemitism.

  alexandru petria

  ianuarie 26, 2008 at 4:18 pm

 7. Deci ai origini burgheze, Machi?!
  Asta explică unele aspecte… nostalgia după perioda interbelică etc….
  Lumea se mişcă, Machi.
  Terenuri în Piaţa Victoriei? Sună interesant?
  Spune-mi mai multe, poate mă adresez lui Andrei Chiliman…

  Mihnea Georgescu

  ianuarie 26, 2008 at 5:00 pm

 8. 1) Da, am origini burgheze din partea unui parinte si origini „sanatoase” din partea celuilalt.
  2) Nostalgie dupa perioada interbelica? Unde, aici pe blog?
  3) Sunt chimist, cred ca stiu mai bine decat tine despre miscarile de translatie si rotatie ale lumii.
  4) Nu e interesant deloc.
  5) Eu nu rezolv problemele prin pile. Daca vrei sa ajuti pe cineva, fa justitia sa mearga. Nu caut un loc la ciolan.

  machiavellian

  ianuarie 26, 2008 at 6:29 pm

 9. Eu te voi băga în blogrollul meu, ca să îţi demonstrez că sunt democrat şi nu îţi port pică. Lucru, altminteri, adevărat!

  Mihnea Georgescu

  ianuarie 26, 2008 at 7:19 pm

 10. @machiavellian,

  tocmai asta nu ar mai trebui sa fim: resentimentari. Si familia mea a avut enorm de suferit, dar nu mai este cazul sa ne strivim acum unii pe ceilalti cu atitudini si cuvinte care le repeta, din pacate, pe cele ale celor care ne-au distrus familiile. De aceea i-am si dedicat articolul meu lui Mihnea Georgescu. Noi nu mai avem (ne)voie sa punem etichete si sa condamnam in numele lor. Ar trebui sa ne dovedim superiori acestei atitudini distructive.
  Meritam cu totii mai mult decat atat. Sa ne punem in valoare si sa ne respectam unii pe ceilalti. Sa ne sustinem unii pe ceilalti, pentru ca, fie ca vrem sau nu, facem parte din elita intelectuala a acestei tari. Iar politica nu trebuie lasata sa ne infecteze!
  Pentru ca nu suntem de stanga sau de dreapta ca sa ne batem in concret, ci in idei, fiind de fapt solidari. Ce putin asa ar trebui sa fie!

  Maria Barbu

  ianuarie 26, 2008 at 9:50 pm

 11. Ba, nu pricep. Sa-mi dau betze daca pricep. Ce ai, mai, machiavellianule, cu micul George Mihnescu? Ba, deci apare un lache si scrie trei cacaturi proletcultiste, moment in care va paleste strechea pe toti si scrieti posturi inteligente in botu’ porcului.

  VOI CHIAR NU VEDETI CA E UN TROLL AMARAT CARE VA PARAZITEAZA TIMPUL?!?

  Radu Iliescu

  ianuarie 27, 2008 at 12:25 am

 12. Fiti antena ce zice labagiul asta de G.M:

  „Eu te voi băga în blogrollul meu, ca să îţi demonstrez că sunt democrat şi nu îţi port pică. Lucru, altminteri, adevărat!”

  D.p.d.v. al logicii formale, asta suna cam asa: „Eu fac cutare actiune, ca sa-ti demonstrez asta. Ceea ce este chiar adevarat!” Adica daca voia iti demonstra si ceva fals, dar din intamplare se incordase sa demonstreze ceva adevarat.

  E ultima runda in care admit sa-l mai starcesc pe limbricul asta. N-ajunge sa ai poza in care sa-ti incapa si capul pe langa cravata ca sa fii capabil sa gandesti.

  Deja pentru un manelist care se da cu tractorasul pe net a primit arhisuficienta atentie!

  Radu Iliescu

  ianuarie 27, 2008 at 12:29 am

 13. ok, sintagma labagiu e una exagerata din momentul ce toti ne facem laba sau ne jucam cu un deget pe la clitoris…apoi(ca sa nu cad in obscen) radule cine esti si ce vrei?

  waszlaw

  ianuarie 27, 2008 at 2:14 am

 14. Radule, nu te-am stiut niciodata tolerant, dar parca erai nitica mai pasnic.

  machiavellian

  ianuarie 27, 2008 at 2:14 am

 15. daca cineva se ia de trollu se ia de mine!

  waszlaw

  ianuarie 27, 2008 at 4:29 am

 16. Deci, mey, de asemenea, nu tot ce se mananca zboara.

  dadatroll

  ianuarie 27, 2008 at 8:08 am

 17. Deci băi, subscriu la ce zice Radu: avem lucruri mai importante de făcut decât să dăm atenţie unui papagal lingău.

  Pe mine mă scoate din sărite altceva: un individ ca ăsta e deja infiltrat în structurile politice, lucru deja foarte dubios. Dacă va ajunge vreodată să şi aibă niţică putere, atunci vom redefini conceptul de “dubioşenie”.

  Deci, ca să ne înţelegem, ignoranţa este de bază în cazul ăsta.

  Ştefan Muşat

  ianuarie 27, 2008 at 11:04 am

 18. Waszlaw … intr-adevar, pana la o varsta toti ne jucam cu putulica, insa dupa ce treci de cativa ani de facut chestia asta, de obicei se gaseste altcineva (preferabil de sex opus) care se sa joace cu ea 😉 In acest context, apelativul de „labagiu” este peiorativ …

  Phosphoros

  ianuarie 27, 2008 at 2:56 pm

 19. daca ajung sa vorbesc despre masturbare pe blogul cuiva…

  waszlaw

  ianuarie 27, 2008 at 3:21 pm

 20. Este la moda azi sa fii socialist. Esti ”marfa” daca esti socialist..esti ”altfel”.

  krossfire

  ianuarie 27, 2008 at 4:20 pm

 21. Esti la fel de „altfel” ca toti ceilalti care vor sa se mute in „raiuri” gen Suedia. Bleah.

  machiavellian

  ianuarie 27, 2008 at 4:55 pm

 22. stii cat de stresanta e moda aia de a fi socialist…dai de o groaza de fanatici iar in final, ajungi sa-ti combati propria tabara…

  waszlaw

  ianuarie 27, 2008 at 6:03 pm

 23. dar fanatici probabil ca sunt peste tot…

  waszlaw

  ianuarie 27, 2008 at 6:03 pm

 24. G. a regizat scandalul fiindcă azi este Ziua Holocaustului…

  alexandru petria

  ianuarie 27, 2008 at 8:28 pm

 25. alexandru, cred ca e doar o coincidenta. N-a facut nici o mentiune pe blogul sau.

  machiavellian

  ianuarie 27, 2008 at 11:44 pm

 26. Sesizez doua chestii:
  1. e a doua oara cand pe blogul tau se vorbeste despre masturbare =)) .
  2. Ba, trebuia sa taceti! I-ati amintit de ziua holocaustului 🙂 .

  Ioana

  ianuarie 28, 2008 at 8:57 am

 27. Nu era fraier, altfel nu-i ieşea manipularea. Dar, vezi ultima postare… Sunt curios dacă este sănătos.

  alexandru petria

  ianuarie 28, 2008 at 10:35 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: