Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Spune-i Nu Noricai Nicolai!

with 21 comments

Stiu ca azi era termenul limita pentru finisarea proiectului magnific al utopiei machiavellianice, dar cum am fost cam ocupat toata ziua (si ieri), n-o fo’ vreme, deci o amanam pe maine. Asa ca va trimit sa semnati petitiunea urmatoare impotriva lui Nicolai Norica la Justitie. Aici si fara discutii. Via fratele Man.

Reclame

Written by machiavellian

ianuarie 20, 2008 la 11:02 pm

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. semnat!

  yoyoyoi

  ianuarie 21, 2008 at 6:54 pm

 2. De unde şi pînă unde? Învinuiţi un om pe baza dosarului de cadre, scos la lumină ilegal de… de… de…? Campionul luptei anticorupţie care se foloseşte de şantaj, de către campionul luptei anticomuniste care foloseşte mijloace comuniste de supraveghere şi manipulare care să o învinuiască?
  De partea cui eşti?
  de partea unui preşedinte care din punct de vedere diplomatic a izolat România, sau de partea unui om care poate că are greşelile lui/ei, dar măcar nu am văzut-o cu dosare de cadre alergînd prin conferinţe de presă…

  dorinlazar

  ianuarie 21, 2008 at 8:33 pm

 3. @dorinlazar

  dar tu de partea cui esti? De partea celei care si-a lasat nepoata sa voteze de capul ei in locul alesilor poporului (si a scapat basma curata), a celei care a obstructionat in permanent lupta anticoruptie, sau de partea Coalitiei pentru o Guvernare Curata?
  Pentru ca in petitia aia nu se pomeneste nimic de Baselu’. Sunt doar doua parti aici: Norica nepotica si CGC.

  yoyoyoi

  ianuarie 21, 2008 at 8:48 pm

 4. Sau pur si simplu da-i un sut in fund

  krossfire

  ianuarie 22, 2008 at 12:07 am

 5. De partea cui sunt? De partea mea si atat. Nu e potrivita pentru Justitie. Nu e potrivita pentru nimic si punct. Iar asta nu inseamna ca il absolv pe betivul ala corupt marinar de vreo vina. Aici nu mergem pe „dau in PNL deci sunt cu PD” fiindca nu tin minte sa fii pus eticheta „partizan” undeva pe blog.

  machiavellian

  ianuarie 22, 2008 at 12:14 am

 6. A, si desi n-am mentionat in post, nu imi plac nici oengistii care au pornit petitia. Dar asta nu schimba nimic.

  machiavellian

  ianuarie 22, 2008 at 12:17 am

 7. @machiavellian,

  de ce ar trebui sa ne aliniem in fata Comandantului? Ca sa ne vina fiecaruia randul la streang, sau la teapa? Chiar nu mai gasim altceva mai bun de facut in tara asta decat sa distrugem, sa desructuram?
  Eu nu o voiam pe Norica dar acum incep sa ii dau castig de cauza, pentru ca nu e corect ca Marele Carmaci sa faca numai ce si cum vrea el.

  Maria Barbu

  ianuarie 22, 2008 at 1:06 am

 8. subscriu machiavellianului, in calitate fraterna. nu inteleg de ce unii oameni, in ciuda inteligentei lor, tin neaparat sa faca balet in dialectica asta de nuesticunorica&nepoataanexata esti cu vanzatorulfloteimarinarultiranpopeyeuldictator. fara adresa directa lui dorin, nu am de transmis decat un civic si uman : mai nuantati dracului ca din cauza maniheismelor tampite ne certam ca chiorii, de nu mai stim unde am pus adevarul.

  man

  ianuarie 22, 2008 at 1:09 am

 9. @man,

  bravo, Man. Asta e adevarul. Ne transformam in niste decerebrati care se lasa manipulati!

  Maria Barbu

  ianuarie 22, 2008 at 2:17 am

 10. Şi totuşi nu am înţeles de ce să-i zic nu Noricăi Nicolai. Pentru un dosar de cadre care nu spune nimic, sau pentru o fază din parlament despre care iarăşi nu ştiu nimic în afară de ce au scris/fotografiat ziarele şi ce au prezentat televiziunile pe muzică de Stan şi Bran?
  Cazul împotriva Noricăi e foarte foarte subţire. Şi ce mă deranjează e că justiţia nu a făcut nimic în cazul ei şi a nepoatei – iar venirea Noricăi poate însemna chiar asta: faptul că data viitoare justiţia chiar va face ceva în privinţa asta.
  Aşa că există vreo cîteva variante: ţipăm împotriva Noricăi Nicolai, şi vine altul în locul ei, unul care să fie pe placul lui Băselninho (idee care începe să mă sperie). Sau îi lăsăm în pace să o pună pe Norica pentru că în fond cu dosarul ăla de cadre a arătat că e mult mai curată chiar decît iubirea oengeurilor Monica Macovei, şi poate poate face ceva. Măcar de ruşine, şi măcar pentru că are atît de puţin timp la dispoziţie, şi nu are timp să se împiedice prea mult în scaunul ăla. Plus că e an electoral 😉
  Aşa că semnînd petiţia nu faci altceva decît să te raliezi celeilalte tabere, care e mult mai neagră din punctul meu de vedere. Nu o faci pentru că îţi place Băselninho, o faci pentru că nu-ţi place Norica – şi chiar şi-aşa îi faci jocul lui Johnny B pentru că aşa îi place lui. Iar în momentul ăsta, cel mai mare pericol pentru naţiune e Il Băse, nu Norica. Cel puţin în ochii mei.
  @man: Aş vrea să cred că semnînd petiţia aia nu îi fac jocul jucătorului. Dacă ar fi aşa, aş face-o îndată. Doar că unele lucruri sunt atît de evidente…

  dorinlazar

  ianuarie 22, 2008 at 8:18 am

 11. @dorinlazar

  „Şi ce mă deranjează e că justiţia nu a făcut nimic în cazul ei şi a nepoatei – iar venirea Noricăi poate însemna chiar asta: faptul că data viitoare justiţia chiar va face ceva în privinţa asta.”

  asta e cea mai buna gluma :))

  yoyoyoi

  ianuarie 22, 2008 at 11:09 am

 12. Maria Barbu, cred ca am spus foarte clar in comentariile de mai sus tot ce era de spus.

  „Şi ce mă deranjează e că justiţia nu a făcut nimic în cazul ei şi a nepoatei – iar venirea Noricăi poate însemna chiar asta: faptul că data viitoare justiţia chiar va face ceva în privinţa asta.”

  Dorin, bine spunea yoyoyoi mai sus: o gluma buna. Pentru a „face ceva” ar trebui sa inceapa cu ea. Si un scandal de genul „nepoata” ar trebui s-o duca la demisie. Macar PRM-istul ala care a votat in diplo si-a dat demisia. Norica inca mai are iluzii de grandiozitate.

  machiavellian

  ianuarie 22, 2008 at 12:47 pm

 13. @ Maria Barbu : nu stiu daca erai ironica sau nu, nu asta e relevant, insa mi-e teama ca poti fi si tu vizata de comentariul meu precedent. ma refer la „Eu nu o voiam pe Norica dar acum incep sa ii dau castig de cauza, pentru ca nu e corect ca Marele Carmaci sa faca numai ce si cum vrea el.” oare sunt eu cel care trebuie sa-ti spuna ca politica nu se face pe baza de „nu sunt pro, deci sunt contra”? Apriorismele astea de tipul „tot ce face Basescu e rau, deci trebuie sustinute toate „victimele” lui”, (care s-avem parol, numai inocente nu sunt) sunt deplasate. E ca si cum eu nu as mai citi degeabatologia fiindca autorului ii place trance-ul, care mie imi repugna profund.

  Nu ma aliniez in fata nici unui Comandant, cum apocaliptic prezici, ci doar constat cum, din cauza driblingurilor maniheisto-politice, are castig de cauza o cvasianonima cu un dosar care ii dovedeste incompetenta. Nu ma deranjeaza ca o preferi pe Norica – desi zau daca pot sa imi inchipui ce motive intemeiate ai putea avea, ci doar ca o preferi pe Norica pentru piedica meritata pe care i-a administrat-o Basescu. Preferi prin negatie. Nu ti se pare normal ca atunci cand vii sa te infigi in fotoliul de ministru (singura, nu cu rudele apropiate), trebuie sa ai si un trecut profesional, ca sa-i zic asa, care te impune pentru functia aia? I-a violat Basescu dreptul la intimitate aruncandu-si privirile pe dosarul ei? (apropo de intimitate, d-na Nicolai nu pare a avea prea multe tabu-uri – ma refer la docila declaratie cu avortul). Plus ca, vag offtopic, te-as mai intreba cate stiai despre Norica Nicolai inainte de povestea cu nepoata (raspuns : O lucruri), dupa povestea cu nepoata (r: 1), si pana acum (r: 2,5) si daca nu cumva crezi ca daca Basescu era intr-adevar Mare Carmaci, erai de mult pe la Mislea (iar eu, eventual, ca un gudurist de profesie, as fi Secretar de Stat la Cultura).

  @ dorinlazar : dincolo de ce ti s-a raspuns deja, ti-as spune ca gestul cu nepoata nu este unul accidental. nu e vorba aici de o simpla gafa politica. pe langa asta, sa ma ierte Dumnezeu, traznaile lui Adrian Cioroianu miros a eau de toilette. a face un asemenea gest (amendat, pe buna dreptate de televiziuni – au tv-urile un simt al penibilului extraordinar cand e vorba de d’alde astea) denota impertinenta, incompetenta si autism politic.

  „Ii fac jocul Jucatorului” – eu, care nu am alti Jucatori preferati in afara de ala al lui Dostoievski care s-avem parol, nu se baga in politica, nu pot sa-ti spun decat ca prin semnarea aia meschina a petitiei am sustinut un gest. nu un om, nu o tabara, nu o coalitie, nu o dictatura. Si nu am semnat pentru ca „nu-mi place Norica”, ci pentru ca Norica ESTE inapta pentru asemenea functie. Norica Nicolai este in afara oricarei preferinte, pentru ca pana acum, cum exceptia situatiei de care ii spuneam si Mariei Barbu, nu a facut absolut nimic care sa-mi trezeasca vreo preferinta. pentru anonimicii din Parlament, nu poti sa ai preferinte.

  man

  ianuarie 22, 2008 at 3:20 pm

 14. Dacă eraţi la fel de corecţi, nici Monica Macovei nu era foarte potrivită pentru postul respectiv, şi a dovedit-o. De fapt, nu cred că există cineva potrivit pentru postul respectiv (deşi încă mi-e neclar de ce Chiuariu nu era bun).
  Şi dacă ai fi la fel de corect, nici tu nu poţi judeca un om, pentru că în ultima săptămînă sigur ai călcat de vreo trei ori legi/reguli. În fond, suntem o ţară de păcătoşi, şi asta nu o să se schimbe pînă mîine cînd o să găsească omul imaculat.
  Eu unul nu am capacitatea de a zice că un om e capabil sau nu de o anumită treabă pe care nu o cunosc. Din păcate nici nu sunt în stare să zic dacă un om e capabil să fie preşedinte, dovadă faptul că Băse (pe care l-am votat) s-a transformat în autocratul vieţii.
  Dar în disputa dintre cei doi, ştiu sigur cine vreau să cîştige, şi acel cineva nu e Băsescu. Şi da, Norica Nicolai îmi dă impresia că ştie ce vorbeşte şi ce face, şi cred că poate să dea un plus justiţiei în România. So thanks but no thanks 😉

  dorinlazar

  ianuarie 22, 2008 at 4:38 pm

 15. Nu, nu mi s-a parut corecta nici MM. Dar comparativ cu Chiuariu a fost mana cereasca. Adica comparativ cu acel putau razgaiat care a luat elicopterul pana la Suceava sa-si viziteze fosta scoala si nici macar n-a fost in stare sa termine un doctorat in drept inainte sa ajunga ministru?! Si ce sa mai pomenim de restul „studiilor” sale.

  machiavellian

  ianuarie 22, 2008 at 9:11 pm

 16. Lasă că a terminat Macovei şi a sărbătorit cu o călătorie în străinătate atunci cînd ajungeai acolo doar cu secu’ sau ca transfug.
  Oricum, nu trebuie să fim de acord, şi nu e necesar un consens între noi aici.
  Dar ar fi mai util în loc să respingi pe cineva, să faci o propunere alternativă. Ar fi fantastic de folositor, mai ales că vorbim de o propunere care înca poate fi schimbată 😉

  dorinlazar

  ianuarie 23, 2008 at 11:50 am

 17. Dintre liberali, Renate Weber mi-a fost laudata de catre fosti colegi de-ai ei de facultate. Cica ar fi „apta”. Ma, rog, mie nu-mi place nici ea, dar in conditiile de fata…

  machiavellian

  ianuarie 23, 2008 at 12:07 pm

 18. Eh, dacă ziceai asta de la început nu te mai băteam la cap cu comment-uri supărate 😛 Nu ne strică să fim un pic mai constructivi, că de distrus e uşor 🙂

  dorinlazar

  ianuarie 23, 2008 at 1:35 pm

 19. Din moment ce articolul era doar o pelicula informativa despre petitie si nu exista o petitie pentru Weber, nu vad rostul. Daca ma apucam sa fac analize, era altceva. 🙂

  machiavellian

  ianuarie 23, 2008 at 5:49 pm

 20. Mie-mi place Norica Nicolai…

  Ion

  ianuarie 24, 2008 at 9:38 pm

 21. Ce iti place la ea?

  machiavellian

  ianuarie 24, 2008 at 11:49 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: