Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Oo, minunata lume noua!

with 13 comments

Era o data ca nici-o-alta-data, pe taramuri greu de localizat cu precizie, o tara minunata. Si numele acestui loc de basm era blogosfera romaneasca. Minunea acestei tarisoare era ca oricine putea emigra in ea foarte usor, doar din spatele unui calculator si dupa un chestionar de 30 de secunde. Era un areal magnific in care Iisus ii iubea pe toti.

Stratificarea sociala in acest teritoriu se aseamana foarte mult cu cea a lumii de astazi (sau a lumii dintotdeauna): o casta de moment domina vazul, auzul, spusul, ganditul si nou-vorba, iar restul plebei o aplauda.

Dar cum nu poti tria niciodata graul de neghina, apareau si raufacatorii. Dizidenti cum isi spuneau ei, teroristi etichetati de cei legitimi in Blegosferia, acestia semanau discordia intre elite si masele de adulatori.

Totusi, trebuie sa ne facem intelesi de la inceput: teroristii nu-i criticau pe favoritii zilei fiindca acestia vorbeau prostii, erau mai banali decat un precupet din Cairo sau fiindca aveau teorii politice dubioase. Nu, nu, este un fals perpetuat de insasi acei dezbinatori si inamici ai natiunii noastre prospere!

Explicatia este simpla, compatriotii mei. Teroristii astia… ii criticau…ii criticau din cauza invidiei! Invidiei si a puerilitatii, sau mai rar din calcul economic. Caci ce se face fara calcul economic astazi?

Asa ca fratilor de arme, va chem sa fim alaturi, la bine si la rau, si sa-i infrangem pe infractori, pe nerecunoscatori, pe cei care nu inteleg ca toleranta este normala doar atunci cand le-o cerem celorlalti!

* * *

Acest post a aparut in urma unuia mai vechi a lui Cezar Paul Badescu. Poate oricine sa-l citeasca si sa-si dea cu parerea. Trebuie sa recunosc ca blogger-ul Badescu imi placuse inainte, dar dupa scrisul de mai sus „afinitatile” mele s-au mai schimbat.

Sau poate ca domnul Badescu are dreptate? E adevarat ca Lucian Vasile a intrat in minunata lume wordpress fiindca toti colegii lui de facultate faceau la fel, Radu Iliescu fiindca voia sa impresioneze fetele si Ana Pauper a ajuns aici tot din cauza fetelor. Ioana, in schimb, dorea cu orice pret sa impresioneze baietii, adica pe mine, iar Educatia libera a aparut fiindca e foarte trendy sa ai blog.

Proclet scrie nu fiindca ar avea ceva de spus, ci fiindca e invidios (in general si pe toata lumea). Iar insurgiamul este imaginea chirala a autorului vostru: fiecare tine cu orice pret sa fie aplaudat deoarece se traduce in trafic, deci capital politic. Iar cum planul nostru maret este sa devenim imparati ai Europei Unite (a wordpress-ului)…

In incheiere, poate altii ar trebui sa se uite in ograda lor inainte sa comenteze. Iar barna din cristalin ar trebui scoasa urgent, nu numai fiindca arata urat, dar poate afecta ochiul pe termen lung.

A, da, si sa nu uit: Gramo sunt(este?) si ei(el/ea?) niste mari invidiosi.

PS: Rog pe cei care primesc ping de la acest post sa-l stearga, pentru ca autorul sa nu fie acuzat de furt de trafic de la ai’ mari.

Anunțuri

Written by machiavellian

Ianuarie 12, 2008 la 6:31 pm

Publicat în bataia de joc, filipice

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Scuza-mi incompetenta lingvistica in acest caz, dar ce inseamna „chirala”? Sper ca nu ma injuri 🙂

  Phosphoros

  Ianuarie 12, 2008 at 7:10 pm

 2. imagine chirala = imagine in oglinda. Acum trebuie sa dai o bere fiindca te-am culturalizat. 😉

  machiavellian

  Ianuarie 12, 2008 at 7:20 pm

 3. Ai adus lumina in vocabularul aducatorului-de-lumina. O bere va veni, indubitabil 😀

  Phosphoros

  Ianuarie 12, 2008 at 7:21 pm

 4. Nu se poate..si tu scrii pe tema ? Eu de doua saptamani tot incerc sa dau un articol pe fata despre situatia actuala a ”blogosferei” insa il aman. Cred ca actualul context imi surade 🙂

  krossfire

  Ianuarie 12, 2008 at 9:05 pm

 5. Şi încă o bere de la mine 🙂

  Mă bucur că ai demascat un agent secret al Prostolumii

  Lucian Vasile

  Ianuarie 12, 2008 at 9:32 pm

 6. „pe cei care nu inteleg ca toleranta este normala doar atunci cand le-o cerem celorlalti!”

  foarte bine ai subliniat. deci nu sunt doar eu de părere că în blogosfera românească oligarhia a înlocuit meritocraţia. mie mi se pare amuzant cum luptă gramo din răsputeri ca să îşi menţină poziţia, postând în fiecare zi, chiar dacă nu mai are niciun subiect de dezbătut.

  astăzi au ajuns să măzgălească gardurile ce delimitează zona ghenei din faţa blocului lor. când te gândeşti că toate acestea pentru rating. măcar de ar scoate ceva bani din toată treaba asta.

  fanitza

  Ianuarie 12, 2008 at 11:01 pm

 7. Machiavellia, prietene, de la ce-i zavera?
  E anotimpul marilor vanitati… Voi stiti de ce scrieti. Si cata vreme scrieti bine doar asta conteaza.
  De cate ori sunt intrebat de ce scriu raspund invariabil: ca sa nu uit. Atat. Iar de douazeci de ani incoace m-am obisnuit sa vad ca, uneori, se gasesc si cititori interesati sa afle care sunt toate acele pe care nu vreau sa le uit. Si asta nu are cum sa nu ma bucure.
  Apoi a venit blogul. Dar lucrurile nu s-au schimbat. Doar ca astfel am putut incepe sa schimb vorbe cu altii, care nici ei nu vor sa uite. Si pe unii am inceput sa-i socot prieteni. Mai mult nu spun.

  danieloctavian

  Ianuarie 13, 2008 at 8:02 pm

 8. Sa ma ia dracu daca am priceput ceva! :))

  Cata cerneala curge pe aceasta minunata tema, blogosfera romaneasca. Macar atata, sa mai antreneze atmosfera. In rest, plictiseala mare. Sau am imbatranit eu.

  Botache

  Ianuarie 14, 2008 at 1:28 pm

 9. kross, astept articolul tau.

  lucian, ai adresa mea, deci posta? 😉

  fanitza, merito-ce? 🙂

  daniele, vorba ceia, noi sa him sanatosi (si prietini).

  botache, da, ai imbratranit. Si am imbatranit si eu, ca-mi ia 2 zile sa raspund oamenilor.

  Si pentru toti: serios fusei ocupat. Si acum sunt somnoros si va urez noapte buna.

  machiavellian

  Ianuarie 15, 2008 at 12:53 am

 10. Aaa, botache, daca vrei sa intelegi ceva, trebuie sa pornesti de la sursa. Era scris gresit link-ul articolului lui Badescu, dar acum merge. Inca o data noapte buna.

  machiavellian

  Ianuarie 15, 2008 at 12:59 am

 11. fanitza

  Ianuarie 15, 2008 at 1:12 am

 12. Stiam eu ca e ceva la mijloc!!

  Botache

  Ianuarie 15, 2008 at 10:14 am

 13. Fanita, evident ca stiu ce inseamna meritocratie. Comentariul meu era de alta natura. Oricum, „meritul” e prea putin premiat oriunde.

  machiavellian

  Ianuarie 15, 2008 at 6:03 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: