Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Scrie despre Hitler!

with 33 comments

Disclaimer: Pentru cei care nu inteleg din contextul articolului, acesta NU este un mesaj de aparare la adresa unor dictatori speculati a fi traind pe Luna ci doar un pamflet la adresa teoriilor pseudostiintifice care ii inconjoara.

Exista un zvon, sa-i spunem asa, in domeniul istoriei care spune ca Napoleon e cel mai scris personaj istoric. Fireste, s-a scris si se mai scrie depsre el cu kilele, dar exista un alt personaj despre care se scrie cu tona. Da da.. e vorba despre Hitler.

Nici nu stiu numara cate carti s-au scris despre el, stiintifice si mai ales pseudostiintifice, ultimele fiind un bestseller chiar din prima saptamana de la aparitie. Deci, vrei sa fii considerat istoric competent si sa castigi bine de pe urma vanzarii unei carti de-a tale? Scrie despre Hitler! Totul e posibil! Nu exista limite, nu exista reguli, scrie scrie scrie! Absolut orice doresti tu!

Nazistii au ajuns pe Luna? DA! Au ajuns! Nu trebuie sa argumentezi, trebuie doar sa ai curajul sa o spui! Profita de aceasta unica oferta, cumpara pachetul promotional „Scrie despre Hitler!” si vei primi si un ghid de scriere:

 • nu exista cenzura
 • scrii orice vrei
 • succes garantat*

Inchipuie-ti cat poti realiza cu aces pachet promotional! In cateva luni vei deveni un istoric admirat printre savanti! Tot ce ai nevoie este putin timp liber si o doza admirabila de imaginatie! Dar daca n-ai imaginatie, avem pentru tine acel ghid care te va ajuta la fiecare pas spre o cariera de invidiat!

McKale, Donald – Hitler: The Survival Myth
Rosenbaum, Ron – Explaining Hitler
Frost, Laura – Sex Drives: Fantasies of Fascism
Heston, Leonard – Hitler: A Medical Descent
Lattimer, John M.D. – Hitler’s Fatal Sickness

Sunt doar cateva exemple din miile deja pe piata, a caror autori se bucura de maxima apreciere printre specialisti! Cumpara acum!

*A se prezenta doar partile nefaste ale perioadei si personajului. Se recomanda o demonizare si o morbidizare a personajului si evenimentele prezentate. De asemenea nu se recomanda o comparare cu comunismul. Daca apar manifestatii nedorite adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Adevarul este ca nu am citit niciuna dintre cartile de mai sus.. si nici nu intentionez sa o fac. Recent, foarte recent (cu vreo 5 minute inainte sa incep scrierea acestor randuri), am vazut un documentar numit „Dead Men Talking: Hitler” aparut sub egida Discovery Channel. Autorii cartilor de mai sus apareau pe rand si se dadeau cu parerea la anumiti factori din viata personala care l-au influentat decisiv pe Hitler si astfel am avut parte de National Socialism si de Razboiul Doi Mondial.

Trebuie sa mentionez ca imi place foarte mult titlul documentarului, ii da asa o tenta de mister si un strop de „e rau”, inevitabil mi-am amintit de „Night of the Living Dead” a lu` George A. Romero, chiar si incipitul avea o muzica sinistra. Eh, en fin, nu ma pun acum sa disec documentarul imagine cu imagine (mai bine zis frame cu frame) si sa il iau la misto. Nu, dar va spun ce am inteles eu, om de rand, nu prea stralucit.

Dupa 45 min de viozionat documentarul cap-coada, am inteles ca Al Doilea Razboi Mondial a pornit datorita faptului ca lui Hitler nu-i placeau femeile, ca era dependent de „speed” care este responsabil pentru Operatiunea Barbarossa si ca in timp ce era in transeele frontului de vest din Primul Razboi Mondial avea relatii sexuale cu camarazii sai.

Autorii cartilor de mai sus sugereaza o intentie homosexuala a lui ceea ce i-a faurit o homofobie intr-atat de „grava” incat i-a trimis pe homosexuali in lagare, iar armata germana a cucerit Europa nu datorita geniului militar al comandantilor sai ci pentru ca soldatii ei luau o substanta (speed) care ii facea mult mai buni decat erau, iar Holocaustul se datoreaza tratamentului neconditional aplicat mamei sale, cu aprobarea lui cand aceasta suferea de cancer la sani, de catre o doctorita evreica si dupa moartea mamei a inceput sa nutreasca o ura impotriva tuturor evreilor ce se datoreaza totalmente acelui episod. Ah… sa nu uit, Hitler avea orgasme in timpul discursurilor, de aceea a fost un asa bun orator si cauza pentru care partidul nazist a avut succesul pe care l-a avut.

La sfarsit… concluzie… ce concluzie.. Ce dracu-i asta?

Reclame

Written by Ninjalistic

septembrie 13, 2007 la 2:56 pm

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hitler era martian ! asa arata ultimele cercetari, A si sa nu uit , de fapt ewra femeie adica trans-sexual

  wuk

  septembrie 13, 2007 at 11:11 pm

 2. Citind aceste mirobolante randuri, mi-am dat seama (inca o data, fara cifra ) cat de damigeana, pardon, degeaba e lumea asta, de dupa marele maestru pokemon – Hitler. Cu ce tupeu trebuie sa inaintam in viata, cu ce tupeu ne nastem..Ca vrei sa recunosti, ca nu vrei ( recunoaste, nu fi a st00pid jew ) Hitler si adeptii lui au schimbat machiajul lumii ordinare. Au inventat prezervativul si parizerul, au castigat milioane de euro si i-au investit in trafic de organe ( militienesti, sau curve, cum vrei ). Te scuipa pe tine si pe toata familia ta, de acolo din cer. De ce ? De-aia, ca esti degeaba! Stay true, stay dead, stay nazi!

  Nimicnicie

  septembrie 13, 2007 at 11:24 pm

 3. Inca un mesaj inteligent despre Hitler. Ceva nu-i in regula cu tine, baiatule! Mai bine stai sa caut undeva toate reperele retorice, cu care sa faci bine sa refaci textul. Ai grija sa iasa ceva reconfortant, si mai cu seama incearca sa eviti aceste doua idei:

  1) Nu orice opozitie la democratie (nazismul a fost una) inseamna in mod automat si solutia la marasmul acestei utopii.

  2) Germania nazista a demonstrat ca intreaga societatea poate alege o alta paradigma culturala (vezi Jacques Bergier si Louis Pawels, cu „Dimineata magicienilor”) fapt ce pune sub semnul intrebarii paradigma (post)moderna care ni se serveste drept ineluctabila, supusa unor legitati istorice obiective.

  Da? promiti sa le eviti? Mai bine fa un cut & paste din manualul de istorie de liceu, pagina 45, si scapi de dubii…

  Radu Iliescu

  septembrie 14, 2007 at 3:25 am

 4. NU uitati adevarul despre nazisti, nu uitati ca au schimbat cursul omenirii(sa nu intru in detalii despre experimente, cercetari etc.) pe care altii le-au luat de-a gata dupa razboi. Ca au murit oameni?Ca au facut experimente pe ei?Progresul inseamna sacrificiu. Mai bine totul la vedere decat un mare bluff(9/11, Irak etc)

  Heil!

  adrianchirca

  septembrie 14, 2007 at 10:41 am

 5. Noa, Ho!

  Care al doilea mesaj? In primul rand, nu a mai fost vreun articol despre Hitler aici, iar in randu` lui doi, nu e acelasi autor (nici stil daca ar fi sa mergem pana acolo).

  PS: Am adaugat un disclaimer ca sa nu mai existe dubii.

  machiavellian

  septembrie 14, 2007 at 11:33 am

 6. Ai perfecta dreptate, Articolul Adolfo – Istoria din spatele celebritatii – mi-a adus un trafic cumplit la data aceea.

  proclet

  septembrie 14, 2007 at 2:06 pm

 7. Fantasies of Fascism…rofl..ce titlu suculent..dar ai dreptate, am vazut si eu documentarele in care era homosexual, schizofrenic,cu diverse complexe freudiene etc. Nu ii ia nimeni apararea, intr-adevar, dar sa scrii nonsensurile alea e o dovada de infantilism si idiotenie. Ce o fi in capatzanile minuscule ale celor care se imbogatesc de pe urma acelor maculaturi inutile? Si mai ales in sfeclele alora care le citesc cu sufletul la gura si le iau de bune?

  ksatryia9

  septembrie 14, 2007 at 3:30 pm

 8. Hitler era de fapt Hitlera, un peste preistoric, care locuia in capul unui austriac urat si se hranea cu zgomot.

  david0ff

  septembrie 14, 2007 at 4:05 pm

 9. hitler a fost coleg de scoală cu bunicul meu. bunicul meu era în clasa întîi, hitler în clasa a patra, la Linz. da, sună nasol, dar asta e… cam asta pot scrie io.

  anapauper

  septembrie 14, 2007 at 5:43 pm

 10. Deci, asta e satira?

  dadatroll

  septembrie 14, 2007 at 6:05 pm

 11. @ adrianchirca,

  atunci cand spui ca „progresul inseamna sacrificii”, singurul lucru care exista cu adevarat este sacrificiul. Progresul, ba!

  Nu pot decat sa-ti urez cateva ceasuri de rusine pentru magaria de a considera ca „experientele” a la Mengele merita omagiate, in numele unui iluzoriu „progres”…

  Radu Iliescu

  septembrie 14, 2007 at 6:42 pm

 12. tot pt adrianachirca…

  fato, progresul cere sacrificii, dar de alt gen.

  „Arbeit macht frei”,scris la intrare…anyone?!

  david0ff

  septembrie 14, 2007 at 7:15 pm

 13. […] am participat la o discutie legata de Hitler, care a degenerat intr`o alta discutie cu privire la ura romanilor fata de tigani […]

 14. @davidoff

  incearca sa vezi pe cat posibil genurile persoanelor cu care vorbesti sau despre care vorbesti; plus ca „arbeit macht frei” e tot un fel de „munca e bratara de aur”;

  @radu iliescu

  nu faceam neaparat referire la experientele lui Mengele, ci mai degraba la motorul cu reactie, fuziunea apei la rece, rachetele balistice etc.Cat despre rusine nu cred ca e cazul. Au facut altii altele mai rele si nu mai sunt asa de criticati.

  adrianchirca

  septembrie 15, 2007 at 2:18 am

 15. […] 14, 2007 Bucla istorica… Posted by adrianchirca under Romania  Am gasit pe un blog o chestie interesanta si o maniera de abordare putin superficiala. Cum ca Hitler este acum subiect […]

 16. Speed-urile alea sunt amfetaminte.
  Cât despre Hitler…nici nu trebuie să scrii despre el, doar titlul cărţii să îi conţină numele.
  Apropo, am văzut printre comentarii o ură oarbă şi nemărginită împotriva a tot ce a creat nazismul. Măi oameni, tehnologia cu care s-a ajuns la aselenizare a fost creată de nazişti. von Braun, cel care a condus întregul program, a fost ofiţer SS şi până la moarte nu s-a dezis de acest lucru. Sâc!

  lucianv

  septembrie 15, 2007 at 10:36 am

 17. Mai toti am fost fascinati cel putin odata in viata de personaj 🙂

  krossfire

  septembrie 15, 2007 at 10:40 am

 18. Problema este ca in spatele mirajului exista omul. Si omul..

  krossfire

  septembrie 15, 2007 at 10:41 am

 19. om exista in spate la orice… insa nu de omenie era vorba pe-aici, nu? Dar comunismul cu ale lui milioane bune de victime „vinde bine”, oare? Ca imediat dupa Hitler a venit o alta „boala”, de care se pare ca nu ne revoltam atat de vehement, desi istoria ne obliga… sau documentarele astea sunt mai „light”…

  kogaionon

  septembrie 15, 2007 at 12:37 pm

 20. @adrianchirca
  “Arbeit macht frei”,scris la intrare…asta insemna auschwitz…pe poarta mare a lagarului erau scrise cuvintele alea…asa ca mai gandeste`te cand asociezi „arbeit macht frei”`u meu cu „munca e bratara de aur”

  david0ff

  septembrie 16, 2007 at 8:37 pm

 21. Hehehe. De cand e lumea istoria o scriu invingatorii. Invinsi doar o colporteaza. Asa ca… poftim: Napoleon era privit in secolul sau de catre marea majoritate a europenilor ca un dilache, azi e deja pe soclu ( trecutul utopic- vezi Himmelman). Nenea Adolf a avut si calitati reale: personal am avut sansa de a sta la Viena intr-o casa zugravita personla de Fuhrer in tinerete si va spun sincer ca au avut aia dreptate sa nu dea cu bidineaua peste opera maestrului: pai ce stocatura facuse fuhrerul, ce model cu ruloul…habar n-aveti.

  danieloctavian

  septembrie 20, 2007 at 3:51 pm

 22. Lucrul care-mi place cel mai puţin la aceste documentare e că nu se vorbeşte despre socialismul lui. Ba chiar fusese relativ recent un documentar pe Discovery despre Italia interbelică, unde comuniştii erau prezentaţi ca nişte inocenţi idealişti, în vreme ce fasciştii erau sadici mâncători de oameni & idealuri.
  Documentarele şi cărţile despre Hitler transmit acelaşi mesaj: nazismul e produsul unei singure minţi bolnave, fără să se evidenţieze transformările profunde în filozofia politică a oamenilor în acea perioadă.

  Marcus

  octombrie 3, 2007 at 6:13 pm

 23. rasismul exista inca…uitati-va in jur…e nevoie doar de o minte(chiar si bolnava) ca sa se puna in aplicare.si sunt convins ca multi v-ati alatura…

  adrianchirca

  octombrie 19, 2007 at 11:56 am

 24. […] teoria conspiratiei |   Acum ceva vreme, colegul de blog Ludibundus publica un pamflet numit Scrie despre Hitler! Cei care ati mai dat pe aici stiti despre ce e vorba, iar cititorilor noi va recomand sa-l […]

 25. david0ff spune:
  septembrie 16, 2007 at 8:37 pm

  @adrianchirca
  “Arbeit macht frei”,scris la intrare…asta insemna auschwitz…pe poarta mare a lagarului erau scrise cuvintele alea…asa ca mai gandeste`te cand asociezi “arbeit macht frei”`u meu cu “munca e bratara de aur”

  Ca sa nu mai spunem ca acel „arbeit macht frei” asociat cu auschwitz + evrei + camere de gazare + crematorii + cosuri de fum => mult fum => intr-adevar FREI. Buna bratara 😉

  RoCoART

  februarie 12, 2008 at 11:22 pm

 26. [reclama eliminata conform regulilor de publicare ale comentariilor – machi]
  Sorry de offtopic. Pentru cei ce vor sa-şi uşureze sufletul obijduit.
  In altă ordine de idei,Radu Iliescu e un enervant profesor de franceză carele pur şi simplu vrea să devină şi mai enervant. Prin lipsă de umor.

  mangaloy

  februarie 15, 2008 at 4:23 am

 27. Mi-ar placea sa vad o carte scrisa despre numarul victimelor din timpul cruciadelor, a razboiului „sfant” si alte delectari de acest gen. Nu sustin nazismul, dar sunt constient de faptul ca este cea mai mica problema cu care istoria omenirii s-a confruntat. Exista una mult mai profunda, mult mai psihologica si de care nu vom scapa prea curand, poate niciodata. Religia. Si sa nu imi spuneti ca religia tine ordinea pe pamant pentru ca-mi dau cu Istoria Religiilor in cap.

  RigorMortis

  februarie 17, 2008 at 6:52 pm

 28. […] Scrie despre Hitler! Scrie despre Hitler! – reloaded Soarta artei in epoca comunista: realismul socialist Dintre problemele “omului nou”: combustibilii alternativi Socialistul Mihnea fata cu reactiunea Ghid de participare la petreceri Erezii fata de intelect Nu suport Ce e trendy azi: Politia Animalelor De ce nu ne plac feministele: iubire maximala Tag-uri incluse:recapitulare « Promisiuni electorale […]

  Pauza de masa « Degeabatologie

  septembrie 16, 2008 at 8:56 pm

 29. „Nazistii au ajuns pe Luna? DA! Au ajuns! Nu trebuie sa argumentezi, trebuie doar sa ai curajul sa o spui! ”
  problema asta e tocmai esenta blogului,nu trebuia sa o scrii pt ca oricum se gaseau o gramada sa scrie tampenii aiurea,asa cum fac eu acum

  adypunker80

  octombrie 12, 2008 at 2:53 pm

 30. pacat ca n-a intrat la scoala de arte…

  ariana

  octombrie 18, 2008 at 1:31 am

 31. Deci lui Hitler ii placeau bomboanele silvania, de aia a castigat alegerile in barbarossa aia in 1657, da ? Asa merge, de inceput de carte ???

  alex

  decembrie 12, 2008 at 4:48 pm

 32. Hitler e ca Bush. Aia da carte.

  dadatroll

  decembrie 18, 2008 at 8:31 am

 33. Mie imi plc de Klara Hitler, austriaca aia frumoasa:->

  DomnuGoe_bbels

  decembrie 29, 2008 at 2:47 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: