Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Diversitatea e putere

leave a comment »

Sau unitate in diversitate. Cu totii am auzit sloganele acestea. Societatile occidentale au fost nevoite sa apeleze la ele pentru a-si pastra oamenii intr-o stare de pace.

Dar desi majoritatea oamenilor le-au preluat ca truisme, povestea pare sa fie mai complicata. Un studiu american a observat ca desi locuitorii considera ca diversitatea este o „sursa de putere”, cei mai multi nu puteau sa explice in ce mod ii avantajeaza pe ei in particular sau societatea in general.

Ba chiar mai mult, comunitatile cele mai omogene etnic tind sa fie si cele mai unite, iar increderea reciproca intre indivizi scade proportional cu cresterea diversitatii.

Una din problemele cele mai mari este legata de educatie. Statele cu cei mai putini imigranti investesc in invatamantul universitar cu mult mai mult decat reciprocele lor, marind astfel gaura de educatie intre diferitele paturi etnice.

Intrebarea mele: de fapt pentru noi, oamenii, cat de departe poate merge termenul de animal social? Tindem sa-i preferam pe ai nostri, inconstient si in ciuda a tot ce primim prin educatie si media?

Reclame

Written by machiavellian

iulie 19, 2007 la 12:37 pm

Publicat în corectie politica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: