Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Noul Cernobil ameninta Romania

leave a comment »

Nu iesiti din casa si daca se poate nici din bunkerul subteran. In urmatoarele zile consumati numai apa pregatita in avans sau imbuteliata. Conservele sunt de asemenea indicate si chiar sugerate.

Arta de a face media: trantesti un titlu incendiar dintr-o stire partial verificata. Apoi, exagerezi pe cat posibil totul. Eventual, dupa vreo 6-7 ore pana la o zi dai dezmintirea sau macar atenuezi efectul stirii catastrofale.

Astfel, presa/media titra scandalizata ca un norisor toxic a aparut in Ucraina si se indreapta cu cea mai mare viteza spre Romania. Cum s-a putut intampla asa ceva? Pai, simplu: un tren care transporta fosfor alb (denumirea corecta e alb, nu galben) a deraiat, iar sase vagonase au facut bum.

Asa ca fosforul din vagoanele alea s-a raspandit in aer si s-a transformat intr-un nor. Foarte periculos acel nor, de altfel. Am vazut si explicatiile unor chimisti. Nu sunt multumit deloc.

In primul rand, fosforul ajuns in atmosfera se oxideaza complet in aer, asta daca nu a facut-o in explozie. Si la temperatura de acum (multumim, incalzire globala), ma indoiesc ca ar rezista cateva ore. In laborator il tii sub apa (inflamabil in aer) si departe de oxigen. Concluzie evidenta: in atmosfera terestra fosfor alb, ioc.

Deci acel nor contine doar fosfor oxidat, sub forma de pentaoxid. Acesta e periculos, recunosc. Provoaca arsuri ale pielii si in contact cu apa se transforma acid fosforic, dur si el. Asa ca fosfor oxidat si ploaie rezulta ploaie acida. Adevarul este ca o ploaie acida provocata de acid sulfuric, mai tare decat omologul sau fosforat, ne paste la orice vant dinspre Baia Mare, dar presa tace malc.

Si nimeni nu ne spune de miraculoasa bautura Coca Cola, care pe langa ingredientele netrecute pe eticheta, contine acid fosforic, trecut pe eticheta, pe care il inghite in cantitati industriale fiecare consumator fidel. Auzim pe cineva sa se scandalizeze? Neah, in continuare liniste totala.

In incheiere, o intrebare: Bai presa romaneasca, ai anuntat dezastre ecologice cand americanii foloseau arme dubioase (citeste fosfor si uraniu saracit) in Irak, Afganistan sau Serbia, asta din urma aproape de noi? Nu?! Atunci shhht si mars la colt, nu ti-ai facut treaba.

Nota: Acest text nu este un pamflet si nu trebuie tratat ca atare. Totul a pornit de la Realitatea TV care pe pagina stirii in care se spune ca „norul nu se misca” contine si legatura spre „Imagini cu norul toxic care se îndreaptă spre România„.

Reclame

Written by machiavellian

iulie 17, 2007 la 7:36 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: