Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Metoda socialista de a rezolva problemele

with one comment

Traim in epoca vitezei. Fast-food-ul a parasit filmele americane si s-a strecurat incetul cu incetul in viata noastra de fiecare zi. Ca aceste produse, numite de americani pe buna dreptate junk food, nu sunt sanatoase stie majoritatea lumii. Sau se face ca nu stie.

Ei bine, cum rezolvam eventualul impact asupra sanatatii? Produsele de mancare rapida au ajuns mai ieftine decat mancarea gatita acasa sau cea de restaurant. Asa ca expertii britanici si un jurnalist roman propun taxe suplimentare, adica metoda socialista de a rezolva orice problema. Fortezi omul sa faca asa cum spui tu bagandu-i costuri in plus, singurii care chiar castiga fiind statul si birocratia.

Dar hai sa propun si eu o tactica in patru pasi, dintr-o perspectiva libertariana:

  1. Reducem taxele in general, astfel mancarea „sanatoasa” devine mai accesibila, omul are mai multi bani.
  2. Eliminam asigurarile de sanatate de stat. Din nou mai multi bani in buzunarul consumatorului, deci mancare sanatoasa mai accesibila. Pe de alta parte, asigurarile private te usuca la buzunar daca te vad grasan sau cu antecedente de atac de cord (consecinte directe a consumului de alimente suprasarate, supraindulcite si supragrase).
  3. Mai putine reglementari asupra ce putem sau nu consuma, deci mai putina birocratie, deci mai putin stres pe cap de locuitor, deci sanatate curata. Sa nu-mi spuna cineva ca stresul nu e un cauza de boala. De asemenea, mai putina birocratie inseamna din nou reduceri de taxe, revenim la punctul 1.
  4. Programe de educare in privinta mancarii-gunoi. Iar banii nu ii scoatem din taxe noi ci mai taiem din diurna parlamentarilor si a presedintelui. Ce, ei sa manance mancare buna si noi sa ramanem de fraieri?

Anunțuri

Written by machiavellian

Iulie 15, 2007 la 2:03 pm

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mai e si metoda ”health food”, adica introduci doi foi de salanta in burger si gata health-burgerul. Evident, pentru numai 2 RON in plus !

    krossfire

    Iulie 15, 2007 at 3:47 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: