Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

O Constitutie noua si buna. Traiasca elitele!

leave a comment »

In urma cu aproape doua saptamani, inainte de baia sa obisnuita de oameni simpli si badarania sa obisnuita, Basescu a incercat ceva nou. Un dus de intelectuali.

Elitele tarii s-au adunat tiptil la Neptun in vila liderului massimo, in timp ce Basescu lipsea mai mai mult sau mai putin motivat de la postul sau de presedinte. S-a discutat despre viitorul glorios al tarii, despre planul cincinal de Wolfram purificat prin procesul Arkel-Boer si mai ales despre lustratie si o Noua Constitutie.

Excursia s-a facut perfect reglementar, cu un avion BAE de 99 de locuri ocupate cel mult o zecime, ca, evident, elitele sunt claustrofobe si trebuie sa aiba 10 locuri libere pe care sa-si intinda picioarele puturoase. La fel de evident este ca s-a facut pe bani publici si ca ne-a costat 37 000 RON (370 de milioane lei vechi). Doar nu puteau ei, marii mahari ai tarii lu` papuc sa mearga cu un autocar de lux, era prea ieftin 2000 de RON cat ar fi costat acesta.

Revenind, au discutat si au hotarat: tragem o Noua Constitutie; o trecem prin plebiscit si ignoram complet Parlamentul. La scurt timp au aparut criticile, dar si criticile criticatilor.

Cum adica, indrazniti sa va indoiti de noi, cei mai buni pe care ii poate oferi tara? Pai, asta e ultragiu national! Cu siguranta suntem calificati sa construim o Romanie Noua frumoasa ca Luna de pe Ceriu, doar suntem geniali. Ne criticati de fapt pentru succesul nostru. Vindem carti, sutem cunoscuti, suntem membri in 5 comitete centrale in acelasi timp. Si asta pentru ca putem, doar am spus deja ca suntem geniali.

Si le dau dreptate. Cum sa nu poata fizicienii, filozofii si jurnalistii incropi o Noua Constitutie, durabila si imbatabila, care sa elimine magariile din cea actuala? Asta stiind ca, dupa cum observa Gabriel Andreescu, aceeasi experti si-au batut joc de CNSAS si de Raportul Comisiei Tismaneanu.

In incheiere, imi pun si eu doua intrebari ca boul in plop: Daca fac un noua lege fundamentala si exista greseli o vor schimba fara sa anunte, precum facura cu Raportul Tismaneanu? Si vor tine cont de initiativa civila de interzicere a casatoriilor homo, pe care dragii nostri legislatori o tot tergiverseaza de cateva luni, desi a adunat 650 de mii de semnaturi?

Reclame

Written by machiavellian

iunie 28, 2007 la 7:46 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: