Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Scapa Iliescu?

leave a comment »

Zilele acestea presa vuia: procurorii militari nu vor mai putea ancheta civili, ergo Iliescu si a alti bastani comunisti vor scapa de procesele Revolutiei si a Mineriadei din iunie `90.

De ce? Pai, crimele lor se prescriu in curand(adica nu mai pot fi acuzati de ele, deoarece a trecut timp in care se considera ca se judeca). Dosarele vor fi mutate dintr-o parte-ntr-alta pan` ce nime` nu mai stie ce e cu ele, noii procurori nu sunt imuni la presiuni politice, etc. Cam asta spuneau jurnalistii.

Presa nu a sesizat bine problematica prescriptiei (multumesc pentru informatii, Ioana). Infractiunea de (complicitate la) crima „expira” in 15 ani de la act, si nu in 20. Iar daca se porneste o urmarire penala , timpul de prescriere devine 22,5 ani. Deci pana in 2011-2012 mai este timp sa-i judece si instanta civila.

Pe de alta parte, daca Iliescu era investigat de un procuror militar, existau toate sansele fostul presedinte sa-l consteste la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si sa chiar castige – militarii nu au voie sa ancheteze civili.

Totusi, eu sper ca va decurge o investigatie serioasa dupa cum s-a promis si ca Iliescu isi va gasi in sfarsit nasul. Iar scapa neacuzat si in viata, fara atacuri de cord sau zone zooster, treccem la planul b: il scoatem din vilocul sau si il snopim cu pietre. Vox populi, vox Dei. Grait-am!

Reclame

Written by machiavellian

iunie 22, 2007 la 8:22 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: