Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Despre viata privata a presedintelui

leave a comment »

Basescu, smecheras ca intotdeauna, a decis sa-si ia o mica vacanta la mare. Si nu oricum, ci fara sa anunte.

Intrebata despre mica escapada a carmaciului, Administratia Prezidentiala a negat-o cu manie proletara. Mica vacanta a fost confirmata abia in momentul in care autoritatile judetului Constanta au anuntat prezenta Basescului la casa sa de vara din Neptun.

Toate bune si frumoase, domnule presedinte, dar tin sa va amintesc ceva: Dvs, ca cetean roman, trebuie sa respectati legile acestei tari minunate si nu sunteti mai presus de ele. Ati auzit cumva de Legea nr. 544 din 12 octombrie 2001, o mica fituica privind liberul acces la informatiile de interes public? Hai sa vedem:

ART. 1 Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei.
ART. 5
(1) Fiecare autoritate sau institutie publica are obligatia sa comunice din oficiu urmatoarele informatii de interes public:
b) structura organizatorica, atributiile departamentelor, programul de functionare, programul de audiente al autoritatii sau institutiei publice;
ART. 6
(1) Orice persoana are dreptul sa solicite si sa obtina de la autoritatile si institutiile publice, in conditiile prezentei legi, informatiile de interes public.
(2) Autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa asigure persoanelor, la cererea
acestora, informatiile de interes public solicitate in scris sau verbal. (sublinierile imi apartin)

Ei, si fiindca Basescul nu poate fi multumit doar cu incalcarea legii, a reusit sa se comporte marlaneste din nou, numindu-i pe jurnalistii care se tineau de el „de o nesimtire incredibila”.
Domnule Basescu, se pare ca ati uitat ca deodata cu mandatul prezidential ati acceptat sa fiti presedinte 24 de ore din 24, si nu doar cat timp stati la Cotroceni. Asa ca dau dreptate reporterilor care va acuza de ipocrizie prin metamorfozarea in persoana privata la 200 de metri mai incolo de o baie de multime.

Reclame

Written by machiavellian

iunie 18, 2007 la 7:41 pm

Publicat în pe banii nostri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: