Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Nasterea intelectualului-rock-star in epoca Degeabatologiei romanesti

leave a comment »

Motto: Liiceanu , filosof de mare clasa, pentru Europa si ,nu numai,face parte din tezaurul viu al Rominiei, deci , trebuie aparat, studiat si protejat de rautati. (Soldat in lupta pentru adevarul de clasa, fresca romana din secolul III i.e.n)

In urma cu o saptamana si putin Cotidianul publica un articol tampit despre trabantele de lux ale intelectualilor romani. O fi fost din prostie sau din dorinta de reiting? Sa decida fiecare.

Specia intelectualului autohton o stim cu totii: Plesu, Patapievici, Liiceanu sunt doar cativa dintre cei care apar in articol. Cunoscuti si recunoscuti de toti (vazusem o precupeata citind Jurnalul de la Paltinis, deci nu ma mai mira nimic), autonumitii societanti civili ne incanta adesea cu opiniile lor importante si „nemuritoare”.

Nu voi vorbi acum despre imunitatea lor la critica (greseala de a nu fi de acord cu elita turnului de fildes se pedepseste mai abitir decat o crima de lezmajestate), ci despre prostia asta cu masinile. Trebuie sa marturisesc ca cotidianul-Cotidianul m-a uimit, sau poate mai bine spus dezgustat. M-as fi asteptat sa gasesc articole cu smenuri de’astea in tabloidurile englezesti, alaturi de poze cu romani (sau or fi rromi?!) cazati confortabil in corturi pe malurile Thamesului.

Dar, deh, m-am inselat. Cotidianul s-a intrecut pe sine: vinde cozonaci fermentati alaturi de viata noilor staruri intelectuale dambovitene. Si fiindca prostul nu-i destul prost daca nu completeaza prin fudulitate, Liiceanu tranteste pe masa si un drept la replica, la o saptamana de la articolul mentionat. Si Cotidianul il publica, evident, si chiar pe prima pagina.

Din pacate, probabil contrar intentiei ziarului, replica lui Liiceanu a avut asupra mea un ciudat efect laxativ si vomitiv cumulat. Greu de explicat, dar se pare ca totusi posibil.

Oricum, urmatorul pas logic al Cotidianului este sa ne comunice marimea chilotilor lui Liiceanu, toate relatiile pe care le-a avut Plesu in tinerete, si de ce nu, numarul de masturbari zilnice ale lui Patapievici. Doar asta cere publicul, si ce vrea publicul se vinde.

Si publicul n-o cere oricand, ci chiar acum.

Reclame

Written by machiavellian

iunie 4, 2007 la 8:17 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: