Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Camere de filmat – si mai ce?

with 3 comments

„Protejam calculatoarele noi de posibilitatea de furt” a fost scuza (de-a dreptul tampita de altfel) pentru instalarea camerelor video in fostul meu liceu. Au pus 4 camere: una la intrarea principala si inca trei in corpul scolar B, „nou”, gazda laboratoarelor cu computere. Ehehe, dar scuza nu tinea, corpul B avea inca un set de scari, complet nemonitorizat.

Iar calculatoarele ca si calculatoarele, erau aproape degeaba. Elevii mai degraba jucau Quake III si Starcraft sau frecau menta pe IRC decat sa le foloseasca cu adevarat „educational”. Deci mare pierdere. Fox sau Pascal se poate invata si pe vechile calculatoare, care n-au sobolani optici sau conexiuni internetice.

Acum aud ca moda se va raspandi in toata tara, la comanda noului si – in acelasi timp – incompetentului Ministru al Invatamantului, Cristian Adomnitei. Probabil ca ranit in orgoliu dupa scena cu steagul european si-a spus „las ca v’arat io voua, pocitanii mici! Vi se ardi di batai di joc, ei?” Parol, domn ministru!

Totusi, revenind la lumea reala, a celor normali si multi, camerele de videri din liceul meu n-au schimbat nimic. Calculatoarele puteau fi furate oricum, violenta si fumatul n-au scazut, elevii chiuleau de la ore la fel ca inainte, ba poate mai vartos, iar consumul de droguri era in crestere (unii profesori de plangeau de „siringi in baie”). Singurul lucru clar a fost o gaura – la buget.

Iar, dom` ministru, daca sunteti atat de sigur ca „nu copiii aduc droguri la scoala” (deh!), atunci construiti garduri cu jumatate de metru mai mari. Sau sanctionati portarii. Cu sau fara camere de filmat, intra orisicare daca ii permite portarul.

Anunțuri

Written by machiavellian

Mai 28, 2007 la 7:44 pm

Publicat în pe banii nostri

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Da, e halucinant cu camerele. Au aparut in multe licee, deocamdata timid, 3-4 bucati. In anii ce urmeaza eu prevad inmultirea lor, nu in fiecare sala de clasa chiar, ci pe culoare, in curtea scolii, peste tot.

  Argumente ar fi: eliminarea violentei, supravegherea bazei materiale, alea-alea. Dar motivele sunt de alta natura in opinia mea: obisnuirea tinerilor cu violarea intimitatii (exista intimitate si in spatiul public!), alcatuirea unor portrete psihologice, monitorizarea grupurilor umane…

  Radu Iliescu

  Mai 29, 2007 at 6:28 pm

 2. Eu nu stiu de ce le pun si nu imi dau cu parerea in legatura cu asta. Cert e ca argumentele date publicului sunt doar praf in ochi.

  Eu, cel putin, nu am nevoie de cineva tot timpul cu ochii pe mine.

  machiavellian

  Iunie 1, 2007 at 6:13 pm

 3. Un articol destul de interesant si cu o legatura despre garduri camere de filmat a fost publicat azi in evz: http://www.evz.ro/article.php?artid=307618
  Interesant articol, interesanti oameni.

  Alexandru

  Iunie 2, 2007 at 10:46 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: