Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Marinarul se intoarce, sau o analiza statistica a balciului referendumial

leave a comment »

Basescu isi va relua curand postul caldut de la Cotroceni. Ca bairamul sa fie complet, in uralele a 1000 de cetateni (probail turmentati) din Bucuresti, demisul si remisul presedinte a anuntat o „baie de multime” trimestriala, „in ultima sambata a celei de-a treia luni, la ora 17.00, pentru raportul presedintelui in fata romanilor…”

Dar Domn` Basesc`, daca raportul va semana macar putin cu aberatia scoasa de Tismaneni, preferam sa ne lipsim. Si mai lasati-ne naibii cu votul, nici macar n-a fost unul serios. Participare la urne de 44%, mai mult o gluma. Ati primit nici 75% din sufragiul exprimat, sau, cu un calcul simplu, abia 33% din sustinerea romanilor cu drept de vot.

Si ce sa mai spunem de agentiile de sondare a intentiei publice, care ne-au mintit cu varf si indesat, iar nici o scuza tampita trantita de insomnari si alte lighioane nu va schimba asta.

Cand spui ca eroarea este (cel mult) 4%, orice depaseste aceasta cifra magica este mistificare – sau dezinformare, cum spuneau altii. Astfel ca, in cel mai rau caz, dragii nostri sondatori ar trebui sa-si recunoasca incompetenta. Cu o prezenta la urne de 44% si una aproximata de 80, avem eroare absoluta de (aprox) 35%, sau una procentuala de 45%. De la 4 si pana aici e cale lunga, ho-ho!

In loc de concluzie, voi spune doar ca sunt dintre cei 56% care nu au votat. Nu stiu daca si pentru ceilalti nevotul este un protest – mi se pare aberant sa votezi intre doua rele – sau se leaga doar de lenea endemica romaneasca.

Reclame

Written by machiavellian

mai 20, 2007 la 1:08 pm

Publicat în bataia de joc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: