Degeabatologie

sau arta de a fi degeaba. Disectii pe viu.

Ail bi bec

leave a comment »

Grea duminica in Franta. Cica 44 de milioane de cetateni s-ar fi prezentat la vot. Rezultatul: candidatul dreptei, Nicolas Sarkozy, se va infrunta cu alesul socialistilor, Segoyene Royale, pe 6 mai. 30:25 scorul pentru Sarky deocamdata, sau cel putin asa zic polurile de iesit.

Intre timp, situatia se tot coloreaza pe plan local. Daca in Franta participantii la turul doi de scrutin erau cvasicunoscuti(cam asa graieste presa straina), habar n-am care va fi situatia cu referendumul marinarului.

Inca il sustin, desi mai mult moral. Nu ma intelegeti gresit, nu mi-a placut niciodata omul si in ochii mei a pierdut o parte din capitalul moral o data cu nedemisionarea la 5 minute. Si nici chiar la 1685(aceeasi unitate de masura), cand ne-a asigurat ca n-o va face. Nu mi-a placut omul niciodata din cauza grobianismului si a – dupa cum le numeste massmediile – „bailor de mase”. Din cauza lipsei de tact si gurii prea mari care se deschide inainte sa gandeasca consecintele.

Pe de alta parte, il sustin fiindca nu vad vointa poporului in suspendarea sa si m-am saturat ca o manuta de parlamentari incompetenti si absenteisti sa decida pentru toti. Macar daca ar reprezenta interestul tarii, dar nu e cazul. O fi vorba de un vot negativ din partea mea la adresa Parlamentului? Daca da, heh, cam asa functioneaza democratiile in ultima vreme, nu?

Intre timp, in culisele suspendari-nedemisii, lui Victor Roncea i s-a cerut sa paraseasca Ziua, in urma campaniei sale pro-marinari pe care am citat-o in urma cu cateva zile. Raspunsul, citat din nemuritorul Basescu, ne-a venit prin presa: „Nu imi dau demisia.” Miroase a scandal, mai ales datorita declaratiilor lui Roncea, dar macar ziaristii vor avea ce scrie zilele urmatoare.

Reclame

Written by machiavellian

aprilie 22, 2007 la 11:22 pm

Publicat în politici pe din dos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: